Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Ook in Frankrijk protesteren tienduizenden tegen coronaregels

Wijnand Meeus

Net zoals in Duitsland werd er in Frankrijk voor het zevende weekend op een rij geprotesteerd tegen de coronamaatregelen in het land. De demonstranten hekelen de dagelijkse restricties zoals het dragen van een mondmasker. Ook de Franse ‘gezondheidspas’ wordt aangehaald tijdens de acties.

De Franse gezondheidspas werd enkele weken geleden ingevoerd in het land. De pas geeft aan of iemand volledig is gevaccineerd, negatief is getest of recent hersteld is van het coronavirus, gelijkaardig aan het ‘Covid Save Ticket’ hier. De gezondheidspas werd oorspronkelijk ingevoerd voor grotere evenementen, maar is intussen in Frankrijk in het openbaar bijna overal verplicht.

Al enkele weken wordt er protest gevoerd tegen de maatregel. Personen die zich oorspronkelijk niet wilden laten vaccineren tegen het virus zeggen dat ze nu quasi verplicht worden. In totaal telde het ministerie van Binnenlandse Zaken 160.000 demonstranten bij 222 betogingen op zaterdag. In Parijs alleen werden al 14.500 betogers vastgesteld, verspreid over vier acties. Ook in Mulhouse, Toulon, Annecy, Marseille en Lyon kwamen de mensen op straat. In totaal werden zestien personen in Frankrijk gearresteerd. Drie agenten raakten gewond.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

11 gedachten over “Ook in Frankrijk protesteren tienduizenden tegen coronaregels”

  1. Tot op heden moeten wij nog altijd geen gezondheidspas laten zien bij het betreden van een horecazaak.
    Maar eens enkele protesten tegen de overige maatregelen zouden in belgië , en zeker in Vlaanderen zou heel welkom zijn.
    Om de overvolle (door corona) Brusselse ziekenhuizen te ontlasten gaat men patiënten overbrengen naar andere regio’s. Iets wat in het verleden ook al gebeurde.
    Deze morgen hoor ik op het radionieuws van het persagentschap Belga dat er ziekenhuizen zijn waar “bijna geen, tot geen coronapatiënten zijn”. Waarom in Brussel geen avondklok van af 23.00.u? Zullen we anders gouverneur Berx sturen naar Brussel?

  2. Wie nog twijfelt aan waarom sommigen(ttz links) pleitten voor vaccinatie plicht en de invoering van een coronapas moet eens duidelijk wakker worden. De corona pas dient als opstapje voor een “social credit” systeem waarmee de overheid absolute controle over wat we doen en denken. Wie dit geen dictatuur noemt, leeft op een andere planeet.

  3. DAT is wat ik denk!! en WAT onze criminele regering weet!!! die proberen meer en meer!! en de belgen laten alles gewoon begaan!! tot ze op de knieen in hun bloot gat rondkruipen!!

  4. Het virus is een farce geworden. Je hoort alleen nog over besmettingen omdat er bijna niemand nog sterft. De nieuwe varianten zijn besmettelijk maar zijn veel minder dodelijk. Dat past niet in het kraam van de overheid, dus wordt dit “detall” verzwegen.

  5. Dat ze, volgens u , ‘minder dodelijk ‘ zijn heeft uiteraard niks met de goede gezondheidszorg te maken?
    Nochtans is het antigen medicijn nog niet op de markt en ligt de Brusselse spoed vol met niet-gevaccineerden. Maar u weet vast meer dat ik die in de sector werkt?

Plaats een reactie

Delen