(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Politie vreest dat Afghaanse fundamentalisten naar hier komen

Pieter Van Berkel

De federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vrezen dat uiterst gewelddadige of fundamentalistische personen zullen meereizen met de Afghaanse migranten die de komende tijd in ons land verwacht worden. Dat blijkt uit een interne mail waarover de Mediahuis-kranten berichten.

Volgens federaal procureur Frédéric Van Leeuw gaat er niet direct een terreurdreiging uit van het nieuwe talibanregime. Wel zouden hier mogelijk al aanhangers van de taliban aanwezig zijn.

Bij de federale politie en Binnenlandse Zaken vreest men dat Afghaanse vluchtelingen op allerlei manieren het land gaan proberen binnen te raken, met onder hen ook mensensmokkelaars, extremisten en ronselaars.

Volgens Het Nieuwsblad stuurde de federale politie daarover vorige week een dringende mail rond, met de melding dat ze snel zicht wil krijgen op wat de “komende aanzienlijke migratiegolf” met zich zal meebrengen. De mail is in het bijzonder gericht aan de diensten die asielcentra onder hun toezicht hebben. Meldingen over extreem geweld of religieuze rekrutering moeten op een centraal mailadres worden gemeld.

Uit diezelfde mail blijkt ook dat een deel van de Afghanen die nu al in de asielcentra zitten, zich erg gewelddadig gedragen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “Politie vreest dat Afghaanse fundamentalisten naar hier komen”

  1. De federale politie mag zo veel vrezen als ze willen. De EU ( Ursula von der Leyen ) heeft beslist dat er massa’s Afghanen naar Europa mogen komen omdat we het “moreel” verplicht zijn. Dat er fundamentalisten mee glippen zoals bij de vorige migratiegolf, staat in de sterren geschreven.

  2. Ze worden wakker maar……denkt Verlinden en de politie dat deze linkse liberale regering die wordt gedomineerd door PS/Vooruit en Groen/Ecolo deze waarschuwing gaat ter harte nemen?De Croo is de speelbal en de enigste partijvoorzitter die iets of wat zin voor realiteit heeft is Bouchez.Ondertussen worden er busladingen afgeleverd te Peutie.Die kunnen nog een beetje worden gescreend maar de echte golf moet nog komen.We gaan zeer onzekere tijden tegemoet en onze politiediensten/veiligheidsdiensten zijn serieus onderbemand.Op Europees vlak zijn er nu reeds ettelijke landen die openlijk zeggen dat ze niet meestappen in het verhaal van Merkel,Von der Leyen,Michel en co

  3. “Vrezen dat uiterst gewelddadige of fundamentalistische personen zullen meereizen…”
    Wat denkt mevrouw Verlinden over dergelijke “personen” die inmiddels al op ons grondgebied aanwezig zijn?

  4. Ale daar gaat de veiligheid… de regering wil het land echt kapot he? Weet je wat we zullen het oplossen door nog meer belastingen te betalen, in ruil voor ”veiligheid”. zo kan België eindelijk kogels kopen voor hun mislukte aanvalswapens. Wat een klucht ons land!

  5. Niet vrezen, ze zijn hier al. Wie een achterlijke ideologie van de 7° eeuw hier importeert zal die ook ondergaan. Aanpassen of terugkeren moet de leuze zijn. En dit heeft niks met racisme te maken. Mohammedanisme is geen ras maar een ideologie die niet thuishoort in Europa.

  6. In Antwerpen zijn het niet de talibans maar de drugmaffia die de haven controleert. Ondertussen focust de politie zich, op bevel van Woke politici, op rechts radicale partijen en nu ook op de ontwikkelingen in Kaboel. Ondertussen zwemmen de drugbonzen als vissen in het water van Antwerpen. De nieuwe Vlaamse drugpolitiek werkt (niet goed).

  7. Mogelijk? Vrezen? Nog steeds weigert men toe te geven (of te geloven, maar niemand kan zo naïef zijn) dat er in Europa (en zeker in België) fundamentalisten en ander “gespuis” aanwezig is. Niet alleen zijn deze aanwezig in belgië, maar meer dan zeker al geïnfiltreerd in bepaalde sectoren. Zolang men struisvogel blijft spelen, zal er niets veranderen. Het is wachten op de eerst volgende aanslag of extreme aanval en het is niet van of, maar van wanneer. Wedden dat de hudige politiek en de meanstream media “heel” verbaasd zal reageren en de schuld weer zal schuiven op de veiligheidsdiensten en op iedereen die niet links is. “SI Vis Pacem Para Bellum” Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog is hier zeker van toepassing. We gaan nog woelige en moeilijke tijden tegemoet. Och ja de huidige politiek heeft de oplossing gevonden! Iedereen en alles verven in de regenboogkleuren.

  8. Dat is correct maar dan zij Vivaldi werden grenzen en papieren afgeschaft en dus mag iedereen binnen. Vivaldi regering zijn hypocrieten want solidair met het lot van rijke Afghanen die op duizenden kilometers van hier wonen en totaal onverschillig voor berooide sukkelaars/medeburgers die geen inkomen noch dak boven hun hoofd hebben en in Brussel volens nolens op straat slapen en leven van bedelarij.

Plaats een reactie

Delen