Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Sporza: “Vlaanderen is geen land op de Spelen”

Simon Segers

Op Facebook reageerde Sporza op een bericht over het Belgische nationale hockeyteam dat “Vlaanderen geen land is op de spelen”. Filip Brusselmans (Vlaams Belang) liet verstaan dat hij dit geen correcte houding vindt van de VRT.

Vandaag speelde het Belgische nationale hockeyteam tegen Australië op de Olympische Zomerspelen. Zij behaalden de gouden medaille. Sporza, de sportomroep van de VRT, plaatste een link naar een livestream op hun Facebookpagina. Een gebruiker reageerde met “Skippy vs the vlaamse leeuw” , en de VRT diende hem van antwoord. “Nee, tegen België. Vlaanderen is geen land op de Spelen.”

Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Brusselmans (Vlaams Belang) diende de VRT van antwoord op zijn persoonlijke Facebookpagina: “Vlaanderen is geen land op de spelen, maar de Vlaming betaalt wel het loon van deze verzuurde werknemer van de VRT. Leg die VRT droog, schaf voor mijn part heel dat boeltje af.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Sporza: “Vlaanderen is geen land op de Spelen””

  1. Afschaffen? Laat ze maar doen op deze manier maken ze zich zelf belachelijk, zorgen ze zelf voor haat uit Vlaanderen naar hen toe. Laat ze de poco nog wat opdringen en de illegalen goed praten! Afschaffen is nog veel te vroeg laat ze hun eigen graf maar graven want wie een graf graaft voor een ander doet onnodig werk… (aangezien VRT al aan het graven is)

  2. ik had dit tegen een Italiaan gezegd dat belgië geen médailles heeft ,maar Vlaanderen,zoals ik tegen hem zei dat je Napolitaan geen Siciliaan mag noemen.De sportfederaties zijn regionaal geworden met een eigen minister van sport,dus moeten ze Vlaams genoemd worden.Wat de vrt betreft ,iedereen weet dat dat volkje anti Vlaanderen is maar wel met Vlaams belastingsgeld betaald wordt.Die directie moet vervangen worden door Vlamingen en niet door belgicisten,laat ons daarmee beginnen en dalle mag ook verdwijnen.

  3. Het resultaat is inderdaad een proficiat waard. Indien de ploeg samen gesteld is uit enkel Vlamingen dan is het een Vlaamse ploeg wanneer het echter een gemende samenstelling betreft is het inderdaad een Belgische ploeg. Indien deze sport door Sport Vlaanderen gesubsidieerd wordt dan is het eveneens een Vlaamse overwinning .Alhoewel ik de reactie van de VRT als “Vlaamse” zeer kleinzielig vind! Als de VRT het moeilijk heeft met haar Vlaams bewust zijn en liever Belgisch denkt dan denk ik dat het beter is de VRT af te schaffen en hen opnieuw Belgisch te laten worden MAAR dat ze dan zelf voor haar eigen inkomsten zorgt en niet langer moet gesponsord worden door “Vlamingen”! Allo VRT consequent blijven he gasten…

  4. Jef Elbers zong “Vlaanderen is alles wat er bestaat…”

    Beste Filip, goed gereageerd…in amper twee (2) zinnen heb je ALLES samengevat…

    Een welgemeende groet van een voorganger van de “vorige generatie” in het Vlaams Parlement en ook in lang vervlogen tijden Beheerder van de VRT…

Plaats een reactie

Delen