Gooi België uit de NAVO!*

NAVO

Uncategorized

Theo Francken (N-VA), Hendrik Bogaert (CD&V) en Peter Buysrogge (N-VA) schrijven boek over de NAVO

Pieter Van Berkel

Kamerleden Theo Francken (N-VA), Hendrik Bogaert (CD&V) en Peter Buysrogge (N-VA) schreven een boek over de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), dat dit najaar verschijnt.

De pennenvrucht draagt de titel ‘NAVO, hersendood of klaar voor de toekomst?’, een verwijzing naar de uitspraak van de Franse president Emmanuel Macron, die recent zei dat de NAVO “hersendood” zou zijn. Het boek wordt uitgegeven door Doorbraak en verschijnt dit najaar.

In het boek laten dertien experten, academici en politici hun licht schijnen over tal van aspecten en uitdagingen van ’s werelds grootste bondgenootschap. Komen onder meer aan bod: professoren Jonathan Holslag en Dirk Rochtus, die over Rusland, China en Turkije schrijven, en N-VA-Kamerlid Darya Safai, met een hoofdstuk over Iran. Francken, Buysrogge en Bogaert wijden zelf hoofdstukken aan terreur en asymmetrische oorlogsvoering, innovatie van ons leger en de relatie tussen een toekomstig Europees defensiebeleid en de NAVO.

“Onze internationale veiligheid is de uitdaging voor de toekomst. Europa bevindt zich nu eenmaal in een vijandige omgeving, dat bewijzen de recente ontwikkelingen in Afghanistan en Wit-Rusland nog maar eens”, reageert Francken. “We zijn tevreden met dit boek en vooral met de nationale en internationale topexperten die hieraan mee willen werken. Verdiepen, op lange termijn denken en schrijven is wat Europa en het vrije Westen veel meer nodig hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Theo Francken (N-VA), Hendrik Bogaert (CD&V) en Peter Buysrogge (N-VA) schrijven boek over de NAVO”

  1. In plaats van boeken te schrijven zou België beter eerst eens beginnen met zijn verplichtingen na te komen.Het is niet voldoende om materiaal te kopen,er moet ook geld zijn om te kunnen oefenen.Militairen die noodgedwongen in de kazerne met hun duimen zitten te draaien beginnen zich te vervelen en raken gedemotiveerd.Piloten die niet mogen vliegen of net genoeg om hun kwalificatie te kunnen behouden zoeken andere oorden op.Matrozen die niet of nauwelijks varen monsteren af.Voor De Donder is het leger een instituut om de werkloosheidscijfers op te smukken.Dat onze politici maar eens even een kijkje gaan nemen in Noorwegen en Denemarken.Daar krijgt men veel meer knallen per generaal dan in ons land.Wie zijn trouwens die zogezegde defensiespecialisten van de partijen?De PS/Vooruit/Groen/Ecolo zijn van nature uit anti-militaristen die geen enkele objectieve visie hebben.Trouwens N-VA,CD&V en Open Vld liggen mee aan de basis dat dit leger de naam onwaardig is en volledig is kapot bespaard!

Plaats een reactie

Delen