Donald Trump (Shutterstock)

Donald Trump (Shutterstock)

Uncategorized

Trump: “Alles wat woke is, gaat naar de shit”

Pieter Van Berkel

Na de chaotische Amerikaanse terugtrekking in Afghanistan heeft voormalig Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) hard uitgehaald naar wat hij als “woke generaals” bestempelt.

Volgens Trump is woke zijn een “snelle weg om alles te verliezen wat we hebben”. “Denken jullie dat generaal Patton (een bekende generaal tijdens de Tweede Wereldoorlog red.) woke was? Ik denk niet dat hij woke was. Ik denk dat hij precies het tegenovergestelde was”, aldus Trump.

Trump deed de uitspraak tijdens een bijeenkomst in Alabama. Voor zijn toespraak liet Trump een audiofragment uit de film ‘Patton’ horen aan de toeschouwers.

“Weet je wat ‘woke’ betekent? Het betekent dat je een loser bent. Alles wat woke is, gaat naar de shit”, zei Trump, onder groot applaus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Trump: “Alles wat woke is, gaat naar de shit””

  1. Ik zie niet in hoe hij kan verliezen tegen eender welk lid van de democratische partij volgende verkiezing… Dat fossiel zal uiteraard geen kandidaat meer zijn, maar de adviseurs blijven dezelfde… Zelfde laken een broek in 2024 Vlaamse regering VB, NVA en CDnV want de rest zal beloond worden voor hun federale WOKE dictatuur!

  2. ……en voor een keer heeft hij absoluut gelijk.
    Verder heeft hij al meer echte waarheden
    gesproken die in woke kringen natuurlijk
    niet goed vallen.
    Een beetje geduld, zoals zoveel modes
    zal ook de wokemode ten onder gaan.
    Tenminste als wij helder willen zien wat
    hun doel is.

Plaats een reactie

Delen