Mevlüt Cavusoglu (Shutterstock)

Mevlüt Cavusoglu (Shutterstock)

Uncategorized

Turkije: “Boodschappen taliban zijn positief”

Pieter Van Berkel

De boodschappen en de toon die de taliban na hun overname hebben laten klinken, zijn “positief” volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.

“We onthalen de boodschappen die de taliban tot nu toe hebben uitgestuurd, positief”, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu. Hij verwijst naar de de houding van de taliban ten opzichte van “buitenlanders, diplomatieke vertegenwoordigers en hun eigen volk”. “We hopen dat dit tot uiting zal komen in hun daden”, aldus Cavusoglu.

De taliban kondigden aan dat alle overheidsfunctionarissen amnestie zouden krijgen. “Er is een algemene amnestie afgekondigd voor iedereen, dus u moet uw normale routine met het volste vertrouwen hervatten”, aldus de taliban.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Turkije: “Boodschappen taliban zijn positief””

  1. Ik heb geen problemen met moslims zolang ze een thuismatch spelen. Dus niet in Europa. Vrijheid van religie? Op voorwaarde van bilaterale akkoorden. Dwz geen erkenning van islam indien niet wederkerig voor het judaïsme en christendom in islamitische staten.

  2. Zolang dat ze doen wat ze beloven, namelijk de grenzen hermetisch afsluiten kan ik hun bewind alleen maar toejuichen!
    Als je de reactie van leger en bevolking op hun hernieuwde intrede bekijkt kan ik mij niet van het idee ontdoen dat het land krijgt wat het verdient.

Plaats een reactie

Delen