(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Verplichte CO2-meters in scholen bij Overlegcomité van tafel geveegd

Pieter Van Berkel

Op het Overlegcomité van 19 juli wou men op voorstel van coronacommissaris Pedro Facon CO2-meters verplichten op scholen, maar zowel Vlaanderen als Franstalig België spraken daartegen een veto uit. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De verschillende overheden van ons land beslisten op 19 juli dat ook zorginstellingen en sportzalen verplicht een CO2-meter moeten plaatsen, nadat dat eerder al verplicht werd bij kappers, horecazaken en fitnesscentra. Zo’n meter moet helpen de luchtkwaliteit in binnenruimtes via ventilatie of verluchting optimaal te houden. Op die manier daalt het risico op een coronabesmetting voor alle aanwezigen.

Behalve zorginstellingen en sportzalen moesten dus ook scholen aan de lijst toegevoegd worden. Uit nota’s van Facons commissariaat die de krant kon inkijken blijkt dat CO2-meters in het onderwijs cruciaal geacht werden.

Uit andere nota’s en verslagen blijkt dan weer dat de onderwijsdepartementen en de kabinetten sinds maart een verplichting blokkeren. Daarvoor wordt onder meer gewezen op mogelijk onbegrip bij directies, angst bij sommige kinderen voor een meter met een licht- of geluidssignaal en de vele richtlijnen die al bestaan rond ventilatie en verluchting.

N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls merkt op dat de partij niet tegen CO2-meters in het onderwijs is, maar het nut niet ziet van een algemene verplichting.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Verplichte CO2-meters in scholen bij Overlegcomité van tafel geveegd”

  1. En groot gelijk hebben ze. Stop toch met die waanzinnige regeltjes om de zogenaamde veiligheid. Allemaal dikke zever en enkel maar om winstbejag. Zonder al deze maatregelen vielen de mensen vroeger ook niet dood hoor!

  2. Nee dat is waar. De tekorten aan zuurstof geven alleen maar wat slaperigheid en verminderde concentratie achter de schoolbanken.
    De weinige of geen ventilatie zorgt ook voor extra groepsimmuniteit die de virusjes met zich meebrengen… De niet zo frisse luchtjes moeten de kinderen er eigenlijk ook maar bij nemen he.

Plaats een reactie

Delen