Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Verzekeraar Allianz verliest 400 miljoen euro door wateroverlast

Wijnand Meeus

Verzekeringsmaatschappij Allianz verwacht een nettokost van ongeveer 400 miljoen euro door de wateroverlast in Europa doorheen de maand juni. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend tijdens de presentatie van de cijfers voor het tweede kwartaal.

In het afgelopen kwartaal keerde de schadetak van Allianz 607 miljoen euro uit vanwege schade door natuurrampen. Dat is aanzienlijk meer dan de 119 miljoen euro van een jaar geleden. Vooral de stormen die in juni door Duitsland teisterden zorgden voor een grote kost bij de verzekeraar. Het effect van de coronacrisis zou volgens het bedrijf als onbeduidend mogen worden verklaard.

Ondanks de hoge kosten boekte de Allianz een sterk kwartaal. Van april tot juni boekte het verzekeringsconcern een nettowinst van 2,2 miljard euro, een stijging met 46 procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor het hele jaar zou het bedrijf aan de bovenkant van de prognose moeten uitkomen, die tussen 11 en 13 miljard euro lag. De totale omzet van de groep steeg jaar op jaar met 10,9 procent tot 34,3 miljard euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen