Vluchtelingenwerk Vlaanderen pleit voor soepelere gezinshereniging Afghanen

Foto: Shutterstock.

Uncategorized

Vluchtelingenwerk Vlaanderen pleit voor soepelere gezinshereniging Afghanen

Anton Schelfaut

Vluchtelingenwerk Vlaanderen pleit voor soepelere regels inzake de gezinshereniging van Afghanen. “Ook oma’s en tantes moeten naar hier kunnen komen”, zegt directeur Charlotte Vandycke in Het Nieuwsblad.

“De grenzen zijn dicht. Het land is hermetisch afgesloten met de uitzondering van de Amerikaanse luchtbrug. De buurlanden vangen nu samen al 2,2 miljoen Afghanen op. We kunnen het daar niet bij laten”, benadrukt de directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. “Het is een nachtmerrie. De situatie in Afghanistan is echt problematisch. Mensen zitten volledig vast. En dat moeten we oplossen. Elk mensenleven telt nu.”

België begon vorige week vrijdag met evacuaties vanuit Afghanistan. Sindsdien werden in totaal 1.216 mensen overgebracht naar de militaire luchthaven van Melsbroek. Nog zeker 55 mensen, waaronder mogelijk ook gezinsleden van Belgen, hebben aan de Belgische ambassade in Islamabad laten weten dat ze het land willen verlaten.

“Voor gezinshereniging is het momenteel zo dat je een visum enkel vanuit de ambassade in Pakistan kan krijgen”, legt Vandycke uit. “Maar daar kunnen die mensen nu niet naar toe. We moeten de regels dus versoepelen.” Concreet wil Vluchtelingenwerk dat de procedure voor gezinshereniging ook vanuit ons land kan worden opgestart. “De realiteit is veranderd en we moeten die in rekenschap nemen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

28 gedachten over “Vluchtelingenwerk Vlaanderen pleit voor soepelere gezinshereniging Afghanen”

  1. Maar ja, waarom ook niet de neven en nichten, de achter nichten en neven, de meters en de peters, de tantes en nonkels………kortom, de hele familie. Eens barst de bom links gepeupel!

  2. Bent u niet een beetje aan het overdrijven ons land glijd stillaan af naar een derde wereld land , mensen in eigen land kan men geen fatsoenlijk pensioen geven bij natuur rampen moeten de burgers het zelf maar zien te redden en armoede floreerd als nooit tevoren en daar gaat u nog een schepje bovenop doen , gaan we de vluchtelingen binnenkort op elkaar stapelen want er geld nu al een woningtekort en met deze import zal dit enkel maar verergen indien hier een overvloed was aan middelen dan kon mij dit niks schelen , maar even realistisch blijven aub zelfs de organisatie overleeft enkel door onze subsidies en giften dus aub zeg

  3. De realiteit is niet veranderd en zal nooit veranderen zonder de V-partijen aan het roer.
    Gezinshereniging moet zeker kunnen, zij die hier nu al illegaal zijn moeten zo snel mogelijk terug naar hun familie!

  4. Stop met het importeren van een totaal andere cultuur in dit land. Ze vluchten voor onderwerping en willen diezelfde onderwerping invoeren in Europa. Mohammedanisme is geen vredelievende cultuur, maar een cultuur van onderwerping aan Allah en de sharia. Stop de import van Afghanen of wordt zelf Afghanistan in de toekomst.

  5. Stop al met de trog van alle subsidieslurpers volkomen droog te zetten en dat personeel te laten omscholen ter opvulling der knelpuntberoepen zodat ze voortaan baten in plaats van op subsidies dienen te vegeteren. Ons belastinggeld dient nuttig besteed ten bate der billijke belangen behartiging der eigen bevolking, vooral de Economisch Productieven tot het BNP, die uitgemolken belastingbetalers. Zeker geldt dit in het licht der kapseizende tricolore begroting, 36 miljard Euro “in het rood” ! Kennelijk heeft overgesubsidieerd personeel geen kaas gegeten van Economie zodat ze niet lijken te beseffen ; “koken kost geld” en wanen dat de “gebraden kiekens” hier aan de bomen groeien. Trek hun hoofd uit de woke wolken en plaats hen met pardoes shockeffect met beide benen terug op aarde zodat ze uit hun woke waanwereld terechtkomen in dagdagelijkse triviale realiteit. Ze zullen verbaasd zijn te ontdekken dat niet alles “rozengeur & maneschijn” is de echte wereld.

  6. Mis mevrouw Vandijke. We mogen zelfs deze mensen geen duizenden kilometers in een vreemde omgeving met vreemde mores brengen waar ze kapot gaan aan heimwee of in verzet gaan. Het enige wat we “moeten” is voor een veilige en comfortabele opvang zorgen zo dicht mogelijk bij hun vaderland en onder geloofsgenoten/gelijkgezinden.
    Bijkomend voordeel daarvan is dat we met véél minder geld vééééél meer mensen gaan kunnen helpen.

  7. Dit gaat van kwaad naar erger ,het zijn de burgers hier die ervoor moeten opdraaien .Vandycke heeft goed zeggen laat maar komen typisch Groene gedachten een puinhoop ervan maken tegen de wil van het eigen volk die dit land opgebouwd hebben tot dat ze zien dat het niet werkt en dan is het veel te laat En onze kinderen dan ,daar trekken ze hun niks van aan over die hun toekomst . Als dit land helemaal vervreemd dan kom je in dezelfde situatie terecht zoals in hun landen ,het leven peperduur maken en veel mensen de armoede injagen allemaal de schuld van de politiekers ,alles voor de stemmen en niets voor het volk

  8. Weer zo een linkse NGO die de grenzen van ons land nog meer willen openen.Deze mensen moeten in de regio opgevangen worden met steun vanuit Europa en de olieproducerende landen die zwemmen in het geld.

  9. Een logische gezinsHERENIGING bestaat er in dat de ontHEEMde vreemdeling in Belgie terugkeert naar zijn gezin in de heimat, EN NIET ANDERSOM !. In geval dat niet mogelijk is kan Vlaanderen en België niet katholieker zijn dan de Paus door zijn eigen normen en waarden door nieuwe, onaangepaste culturen van het Avondland, laten teloorgaan.

  10. Moest elk een van de nu rijkelijk van subsidies levende “medewerkers” van het bodemloos gat “Vluchtelingen werk Vlaanderen” slechts één Afghaan bij hen thuis opnemen en onderhouden, het zou snel gedaan zijn met eisen te stellen aan de Vlaamse belastingbetaler.

  11. Sinds 1974 geldt er in ons volkomen overbevolkt land een “Migratiestop” die met democratische meerderheid gestemd werd. Waartoe zou de “Wetgevende Macht nog wetten moeten stemmen als de “Uitvoerende Macht” die toch soms negeren kan en mag ?

  12. Onze Europese buitengrenzen dienen potdicht gemaakt tenzij voor rendabel toerisme. Ons Fort Europa dient als ons legaat bestemd voor onze telgen gereserveerd en niet te grabbel gegooid aan indringers, ongeacht of dit met of zonder geldig inreisvisum geschieden zou. De autochtone Amerikanen, als “Indianen” misbenoemd, konden zich niet verdedigen tegen de invasie der allochtone Europese blanken en werden verbannen naar reservaten. Wij wensen toch onze nazaten niet met soortgelijk luguber omvolkingsfatum op te zadelen.

  13. Dubbele nationaliteit en nu nog ook een dubbele residentie: een hoofdverblijfplaats in Belgistan en een tweede verblijf in Afghanistan. Het gaat hier wel over economische vluchtelingen die in het Belgische kalifaat islamitische eisen zullen stellen en van twee walletjes willen eten. De echte vluchtelingen zweren hun moslimgeloof af. Zo ken ik er niet veel.

  14. Laat ons West-Europa in twee delen. Een deel met open grenzen en een deel waar alleen migranten worden toegelaten die bereid zijn te integreren en wiens cultuur compatibel is met de Westerse. Dan kunnen we zien waar al die mensenrechtenrechtenactivisten en linkse politici hun kinderen zullen verkiezen te wonen.

  15. Eerst was er sprake van 160 Belgen ,dan 250, dan 450 nu zijn het al 1216, wie bied meer ??
    Stop toch eens eindelijk die waanzin beste regeringspartijen willen jullie in 2024 ( als het zolang duurt ) nog wat mandatarissen in de verschillende parlementen hebben.

  16. U kan dat wel zeggen , toch is het omgekeerd.
    Je stuurt je minderjarig neefje of zoon hierheen (minderjarigen gelden géén restricties) en het héle gezin mag overkomen. Grootouders inclu. Gratis kost en inwoon + maandelijks vette cheque zonder voorwaarden.

Plaats een reactie

Delen