VDAB. Foto PhotoNews

VDAB. Foto PhotoNews

Uncategorized

Werkloosheid in Vlaanderen daalt met 13,4 procent

Wijnand Meeus

Ten opzichte van juli 2020 is het werkloosheidscijfer in Vlaanderen gedaald met 13,4 procent. In totaal telt de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) nog 198.374 werkzoekenden. Belangrijke kanttekening is wel dat er ten opzichte van juni een stijging is van 10.677 werkzoekende. Deze trend doet zich echter elk jaar voor door de instroom van schoolverlaters.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) zegt dat ze vooral aandacht wil geven aan die schoolverlaters. Ze vindt het een prioriteit om de jongeren meteen aan het werk te krijgen. De daling van de cijfers ten opzichte van vorig jaar toont zich het sterkst bij de werkzoekenden die minder dan een jaar op zoek zijn naar werk. Het gaat om een daling van 25 procent. Bij de langdurig werkzoekende blijven de cijfers zo goed als ongewijzigd.

Terwijl in Vlaanderen de cijfers de goede kant op gaan, moet Brussel het doen met minder goede resultaten. Cijfers van de Brusselse tegenhanger van de VDAB, Actiris, gaven aan dat de werkloosheid in de hoofdstad in juli nog verder gestegen is tegenover vorig jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen