Een Indiaanse curry - Afbeelding: Shutterstock

Een Indiaanse curry - Afbeelding: Shutterstock

Cultuuroorlog

Britse agent beschuldigd van “racistisch taalgebruik” na opmerking aan Indiaanse collega: “Misschien moet ik ook meer curry eten”

Niels Geerinck

Een agent uit het Britse Sheffield dreigt ontslagen te worden nadat hij een “racistische en discriminerende opmerking” heeft gemaakt tijdens een gesprek met zijn collega van Indiaanse komaf. David Warwick wordt volgende week onderworpen aan een disciplinaire hoorzitting over zijn uitlating. Dat bericht de lokale krant The Star.

Het ‘voorval’ gebeurde al tijdens een gesprek in juli, op het politiekantoor van Shepcote Lane. Daar sprak de Brits-Indiaanse collega van Warwick over een 105-jarige kennis. Hierop wou de beschuldigde inpikken met een humoristische opmerking “misschien moet ik dan meer curry gaan eten”. Die bewuste opmerking werd achteraf slecht onthaald, zo blijkt nu. Warwick moet zich deze maand nog verantwoorden voor de uitlating.

Hij moet nu voorkomen wegens “het schenden van de normen voor professioneel gedrag, gelijkheid en diversiteit” en wanneer de zaak bewezen zou worden, valt deze vervolgens onder de aanklacht van “grof wangedrag”.

Na de ingediende klacht werd er ook een verklaring over het incident opgemaakt: “Er wordt beweerd dat agent Warwick op 20 juli 2020, terwijl hij op het politiebureau van Shepcote Lane was, in gesprek was met een andere politieagent die van Brits-Indiase afkomst is. Er wordt beweerd dat hij tijdens dat gesprek, een grap, een racistisch, beledigend, ongepast en of discriminerend woord gebruikte. De opmerking was racistisch beledigend, inclusief het gebruik van een racistisch stereotype, ongepast; en/of discriminerend van aard.”, zo klinkt het.

Hoorzitting

Warwick zal op 15 september zichzelf moeten verantwoorden tijdens een speciale “hoorzitting over wangedrag“. De sancties die hem kunnen worden opgelegd zijn variabel van aard. Deze kunnen gaan van waarschuwingen, het volgen van “antiracisme workshops” of zelfs ontslag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

24 gedachten over “Britse agent beschuldigd van “racistisch taalgebruik” na opmerking aan Indiaanse collega: “Misschien moet ik ook meer curry eten””

  1. Zot,zotter,zotst! Mocht een migrant tegen mij zeggen :”misschien moet ik maar wat meer frieten eten ” dan zou ik daar eens om lachen .Dit soort voorvallen illustreert duidelijk hoe de autochtone bevolking meer en meer in de verdrukking komt en dit door medewerking van politici die zij zelf hebben verkozen !Gekker kan het niet!

  2. We leven in een maatschappij waarin mensen kunnen relativeren onmogelijk is geworden!Men is dan wel verwonderd dat sommigen volledig op zichzelf leven.Die worden dan asocialen genoemd.

  3. Ik zie niet wat er rassistisch is aan de uitlating van de agent.
    Maar ja den dag van vandaag zijn er enorm veel lange tenen
    beschikbaar.
    Waarom zou het niet kunnen dat die kennis met zijn 105 jaar
    zijn hoge ouderdom te danken heeft aan zijn eetpatroon waar
    curry deel van uitmaakt.
    Ik ook ben dol op curryschotels en ik waardeer de indiase keuken
    zeer.
    Die britse agent had een reactie die velen zouden hebben : misschien ook eens meer curry eten…..met het idee in het achterhoofs :”kan ik ook langer leven misschien”.
    Wat daar nu weer rassistisch aan is mag Joost wezen.
    Van de wokers en andere specialismen bevrijdt ons heer!

  4. Mogelijk kunnen “mayon(n)aise” , “pickles” en “mosterd” nog wel door de enge PoCo-beugel maar “tartaresaus” niet meer vermits dit zou refereren naar een volksstam.

  5. Jongens jongens jongens🙄🙄🙄! Wie neemt dit nog ernstig??? Hoe dikwijls heb ik niet gelezen: “ga nog wat pintjes drinken” in discussie met moslims. Geen seconde aan gedacht dat dit een racistische opmerking moest zijn

  6. En DAT is discriminerend/racistisch? Ik zie het niet! Zijn ze nu helemaal gek geworden? Even vragen wat er gebeurd is ok maar daar dan zo’n zaak er van maken??? Lange tenen van die “collega” of een bewuste actie? De klepel is niet meer doorgeslagen hij is aan 500 km/h aan het doordraaien!!!…

  7. Ik zie het racistische element ervan niet. Ten eerste was de opmerking overduidelijk humoristisch bedoeld, ten tweede is het een compliment voor de Indische keuken. Racisme betekent dat je je denigrerend uitlaat tegenover mensen van een bepaald ras. Op welke manier is dat hier het geval?

  8. Ik kan me voorstellen dat die Indische ‘collega’ vanaf nu helemaal alleen aan een tafel in de kantine zit; ik zou er alleszins niet meer samen mee op patrouille willen, het risico is immers veel te groot. Je krijgt dan situaties zoals in de VS, waar een man niet meer alleen met een vrouwelijke collega de lift durft te nemen.

  9. Wij zijn altijd gezien: blanke hetero mannen. Als we frieten eten zijn we blank, hetero en dus per definitie racist, en als we zeggen wat meer curry moeten eten zijn opnieuw racist. Kan de woke gemeenschap eens duidelijke regels voorstellen ivm het eten? Met andere normen en waarden ging het hen ook al niet te best af, dus laat ze het nu eens proberen met eten.

  10. Omgekeerd geldt ook dat je moet opletten om te zeggen “ik moet stoppen met roken, wil ik oud worden”.
    Immers : tabak roken is “cultural appropriation” ten nadele van de precolumbiaanse inheemse Indiaanse bevolking. En het is een ondraaglijke “rassiestiese” vernedering voor de Indianen om te zeggen dat tabak roken ongezond is.
    Al die woke zeurpieten en mafkezen hebben toch wel ontzettend veel tijd om zich met dergelijk gewauwel bezig te houden.

  11. Zich extra lange tenen aanmeten waarop beweerdelijk intentioneel zou (conditionalis !) getrapt worden om te kunnen “het beklagenswaardig , gediscrimineerd sukkelaarke” uit te hangen, lijkt bij sommigen binnen minderheden een populaire hobby te wezen, minstens die perceptie wordt zo geschapen.

Plaats een reactie

Delen