(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Chauvin gaat in beroep tegen veroordeling

Pieter Van Berkel

Derek Chauvin, de voormalige Amerikaanse politieagent die veroordeeld werd voor de moord op George Floyd, gaat in beroep tegen zijn veroordeling.

Chauvin werd op 25 juni voor de rechtbank in Minneapolis, in de staat Minnesota, veroordeeld voor het vermoorden van de zwarte Floyd, omdat hij tijdens een arrestatie in mei 2020 negen minuten lang op zij nek knielde. Hij werd veroordeeld tot 22,5 jaar gevangenisstraf. De dood van Floyd leidde tot Black Lives Matter-protesten doorheen de Verenigde Staten.

De voormalige politieagent zal in eerste instantie zichzelf vertegenwoordigen omdat hem een advocaat werd geweigerd. Hij vroeg om uitstel totdat hij een advocaat kan krijgen.

Chauvin gaat in beroep tegen veertien punten van zijn veroordeling. Hij klaagt nu onder meer aan dat het proces niet verplaatst naar een ander district, dat de jury niet werd afgezonderd, het feit dat sommige juryleden volgens hem “duidelijk bevooroordeeld” waren en het feit dat de aanklacht van derdegraads moord werd toegelaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

13 gedachten over “Chauvin gaat in beroep tegen veroordeling”

  1. Hoe je het ook draait of keert, dit is een politiek proces geweest van af de dag dat Floyd jammerlijk om het leven kwam. Alles draaide om racisme. Het tegenovergestelde hebben we gezien bij footballer/acteur O.J. Simpson, de man werd vrijgesproken van de moord op zijn vrouw, dankzij het leger aan gehaaide advocaten die ook de racismekaart hebben getrokken, en ook met succes.
    Uiteindelijk is hij toch in de gevangenis beland.
    Derek Chauvin is het zoveelste slachtoffer van het omgekeerde racisme, en het politiek correcte” denken.

  2. Liesbeth, dat daar 2 politieagenten op de grond lagen waarvan één hevig aan het schudden was, omstaanders die (gelukkig!) de gewonde (met werkonbekwaamheid tot gevolg) agenten wilden helpen, de verklaringen van meerdere politieagenten en andere mensen is wel degelijk bewijs dat het om een “agentenklopper” gaat! Je hebt natuurlijk altijd mensen die het licht van de zon ontkennen. En politieagenten (of gewone burgers die in slagen krijgen van zo’n kerel met een krik zou ik geen “baggerrrrrrrr” noemen, dat is bittere bittere ernst!

  3. Linkse lies, het was een zware crimineel en drugsverslaafde. Als hij op jou zwangere buik een pistool moest richten zou je mss eens anders gaan praten. Als ge niks crimineel doet komen de flikken je niet oppakken hoor.Een ‘fait divers’.

  4. Beste Liesbeth, bekijk alle videobeelden en niet enkel diegenen die de linkse pers willen tonen. George Fentanyl Floyd zei al nog vóór 2 agenten hem in de auto wilden zetten dat ie niet kon ademen, maar hij had wel adem genoeg om er aan de andere zijde weer uit te kruipen en verzet te bieden tegen de agent die hem probeerde tegen te houden. Hij heeft geprobeerd zijn drugs door te slikken omdat ie wist dat hij volgens de third strike levenslang achter tralies zou gaan. Met de grote hoeveelheid fentanyl in zijn bloed heeft ie zijn eigen vermoord. Doe maar verder met je woke gedoe maar kom niet klagen wanneer de politie niet meer wil ingrijpen wanneer een crimineel je aanpakt.

Plaats een reactie

Delen