Sigrid Kaag - Afbeelding: Shutterstock

Sigrid Kaag - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Den Haag: D66 wil onderhandelen over behouden van huidige coalitie

Niels Geerinck

De Nederlandse regeringsonderhandelingen in Den Haag nemen al een half jaar in beslag. Vandaag verklaarde de D66-partijleider Sigrid Kaag dat ze alsnog wil onderhandelen over het behouden van de huidige samenstelling. Dat deelde ze mee op het partijbureau.

Het lijkt erop dat D66 nieuwe verkiezingen wil vermijden. “D66 verkies onderhandelen boven nieuwe verkiezingen.”, zo verklaarde Sigrid Kaag. Naar eigen zeggen wil de links-liberale partij geen nieuwe verkiezingen omwille van het “verlammende” effect op de politiek. Ook de vrees voor partijen zoals het Forum voor Democratie, de PVV of JA-21 zit er bij D66 goed in. “Zo’n stembusgang is bovendien geen garantie dat de uitslag anders zal zijn. Daarmee zijn verkiezingen alleen uitstel en dat speelt ook de populisten in de kaart.”, zo voegt ze toe.

“Nieuw progressief”

Vandaag heeft ook een overleg tussen de onderhandelaars van D66, VVD en CDA plaats. Die partijen vormen de huidige coalitie. Voor Kaag betekent de hervatting van de huidige samenstelling geenzins dat er geen “vernieuwing” kan plaatshebben. “Wij staan voor vernieuwing. Voor een ander programma, voor een nieuwe politiek en voor nieuw elan.”, zo reageert ze. D66 wil een nog progressievere koers varen dan dat ze al deden in de vorige legislatuur. Het blijft afwachten hoe de VVD en het CDA hierop zullen reageren.

Sinds woensdagavond zitten de partijen samen met formateur Remkes. Die liet al blijken dat een voortzetting van de huidige coalitie, de meest voor de hand liggende optie is. Kaag en D66 hielden tot nu toe die boot af, sinds vandaag komt daar dus verandering in.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Den Haag: D66 wil onderhandelen over behouden van huidige coalitie”

  1. “Wij staan voor vernieuwing. Voor een ander programma, voor een nieuwe politiek en voor nieuw elan.”

    Een betere verwoording voor het willen uitvoeren van ‘The Great Reset’ kan je niet vinden, wat een verderfelijke, gecorrumpeerde en vileine kakkers zijn het toch!
    Dat mensen hun bedrog niet inzien, zal hen nog duur komen te staan als ze zulke ‘revolutionairen’ blijven steunen…

  2. Rutte gaat met zijn gat bloot om zijn postje te behouden, vanuit hun oogpunt is dit politiek de beste zet. MAAR vanwege het grote toeslagen schandaal is de regering gevallen, en nu gaan ze gewoon voortdoen! Even grote aanfluiting van de democratie als regering Wilmez. VIVALDI daarentegen stapelt de schandalen op, die doen zelfs de moeite niet om dit showtje op te voeren…

  3. Met 7 linkse partijen. Alles om nieuwe verkiezingen te voorkomen. Rutte wilt er nog een termijn aan vast knopen, D666 staat doodsangsten uit mocht er opnieuw gestemd worden.

  4. D666 weet dat bij nieuwe verkiezingen het afgelopen is. Kaag die zelf afgetreden is als minister, en tijdens haar ministerschap een serie van strapatsen uithaalde, veel geld naar Palestina, 200.000.000 naar Afghanistan, het in totaal “terug” naar Nederland halen van 40.000 Afghaanse vakantiegangers, tolken en koks. Het een stap terug zetten van schandknaap Jette. Rutte met de toelagenaffaire, die weliswaar het kabinet demissionair maakte, maar gewoon bleef/ blijft zitten of er niets aan de hand is. De in het kielzog van Kaag afgetreden minister van Defensie. De meeste Nederlanders hebben er meer dan genoeg van. Met nieuwe partijen als BBB (die de CDA gaat leegzuigen) en JA21, en gevestigde partijen als PVV en FvD zijn de kaarten heel anders geschud! De VVD, D66 en CDA mogen zich terecht zorgen maken.

Plaats een reactie

Delen