Conner Rousseau stapte op omdat het echt niet anders kon

Conner Rousseau. Photonews

Cultuuroorlog

Ocasio-Cortez draagt “Tax the rich”-kleed op exclusief evenement

Simon Segers

Het Democratische Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) droeg maandagavond een kleed met de boodschap “Tax the rich” (Belast de rijken, red.) op het exclusieve Met Gala in New York. Tickets voor dit gebeuren kostten 35,000 dollar per persoon, waardoor AOC veel kritiek krijgt voor haar slogan.

Het kleed werd ontworpen door Aurora James van Brother Vellies, een modemerk dat zich specifiek laat inspireren door Afrikaanse ontwerptechnieken. Het galabal van het Metropolitan Museum, waar AOC dit stuk droeg, is een evenement dat georganiseerd wordt door Anna Wintour van het modeblad Vogue. Het is een van de grootste, jaarlijkse fundraisers in New York City. Onder de aanwezigen zijn steeds vele modellen, acteurs, miljardairs en andere sterren. Tickets waren geprijsd aan 35,000 Amerikaanse dollar.

Een complexe propositie

Vanessa Friedman, modecriticus van de New York Times noemde AOC’s statement alleszins “een complexe propositie” op Twitter. Zij benadrukte ook dat gratis ticket voor Ocasio-Cortez niet werkelijk gratis is. “Het is niet omdat zij er niet voor betaald heeft dat het daarom gratis is. Iemand heeft 35 duizend dollar betaald zodat zij kon gaan. Het lijkt me dat ze dat geld graag elders besteed had gezien dan voor de toegang tot een elitair feest.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Ocasio-Cortez draagt “Tax the rich”-kleed op exclusief evenement”

  1. Hoezo, “Het is niet omdat zij er niet voor betaald heeft dat het daarom gratis is.”

    Als “iemand” betaalt voor iets waarvan ik geniet, dan is dat voor mij gratis. Dat is de definitie. Of is dat intussen ook politiek oncorrect?

Plaats een reactie

Delen