Vader stopt relschoppende zoon in koffer van auto | PAL Tweets

Zuhal Demir. Belga

Cultuuroorlog

Peter Van de Veire over 5-jarige jongen die meisje wil zijn: “Als je niet luistert, kan je niet zijn wie je bent”

Simon Segers

Tijdens het ochtendprogramma van radiozender MNM vertelde een luisteraar over zijn 5-jarige zoontje Vic die een meisje wil zijn. Presentator Peter Van de Veire raadde aan om in dialoog te gaan.

“Het is heel belangrijk om te kunnen zijn wie je bent”, begon Van de Veire alvorens hij met een luisteraar in gesprek ging. “Het gebeurt regelmatig als we aan het eten zijn dat hij begint na te denken. Hij durft de vraag te stellen waarom hij een piemel heeft, maar zijn mama niet. Hij zegt dat hij geen piemel wil en een meisje wil zijn. Je merkt dat hij dat serieus meent, ook al is hij nog maar vijf jaar oud”, aldus luisteraar Wesley Willems.

Niet bekeren

Van de Veire vroeg of Vic al lang met deze gedachten zit, waarna Willems antwoordde dat dit toch al ongeveer een jaar zo was. “Dan ben je er wel echt mee bezig”, vervolgde Van de Veire. De luisteraar ging verder: “We gaan niet proberen hem te “bekeren”, maar we zeggen hem wel dat hij te jong is om daarover te beslissen. We laten hem zijn verhaal doen en zeggen dat we kunnen bekijken wat er mee kan gedaan worden wanneer hij wat ouder is. Hij is ten slotte nog maar vijf.”

Het verhaal leek Van de Veire te ontroeren. “Ik kan je verzekeren dat er gezinnen zijn die nu aan het luisteren zijn die het gewoon weglachen. Ze luisteren niet en praten er niet over. Dan blijf je er mee zitten en kan je niet zijn wie je bent.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

41 gedachten over “Peter Van de Veire over 5-jarige jongen die meisje wil zijn: “Als je niet luistert, kan je niet zijn wie je bent””

  1. wtf …. normaal laat ik geen reacties achter maar dit is er wel echt over op 5 jaar weet je nog niets . zeker niet of je homo bent of in een verkeerde lichaam zit of eender wat . dit is zeker een gevolg van toestanden ( woke ) waar ze dit constant aanhalen. op 5 jaar vraag je je inderdaad af wat jongens en meisjes zijn en kun je soms wat in de war zijn . veel meisje zeggen dan ook waarom heb ik geen piemel of omgekeerd . maar dit is perfect normaal. de media maakt iedereen zot

  2. tja en je kunt hem daar dan in steunen tot hij denkt dat hij echt in een verkeerd lichaam zit.. hem steunen in die gedachte is dan eigenlijk hem laten beslissen op 5 jaar en is eigenlijk een indoctrinatie van de woke cultuur, 20 jaar geleden zou men gezegd hebben tja hij is wat op zoek en het is een normale passage om zich af te vragen wat jongens en meisjes zijn .. nu steunt ( zogezegd)men hem en laat hem eigenlijk in zijn surrealistiche kijk op het leven verder surfen

  3. Nu zijn we echt goed bezig. Straks kan de dokter misschien al via de echo prenataal vaststellen of het kind een of andere vorm van trans zal zijn. Alles is goed, zolang het maar geen jongen is.

  4. Dat krijg je dan als al die LGBTQIA+MORE een forum krijgen en onschuldige geesten mogen indoctrineren en bezoedelen.
    Dankuwel wokies en platformaanbieders. Breng de mensen toch niet op ideeën die ze onmogelijk zelf kunnen verzinnen.
    Kruip in een reservaat, bouw er een hoge muur rond en laat het vollopen.

  5. Ik vind het heel erg dat deze vader soloslim via een radioprogramma de piemelproblematiek van zijn vijfjarig zoontje zomaar op de straatstenen gooit.Heeft dat kind geen moeder?Ik denk,rekening houdende met het Eveline verleden van Van de Veire,waar deze radiopresentator en zelf ouder zijnde aan de goegemeente toonde dat hij wel graag een piemel heeft,niet de geknipte persoon is om deze vader,die met naam wordt vernoemd goede raad te geven.Ik denk dat er aan menige ontbijttafel eens hartig is gelachen met de frats van Van de Veire en co.Zelfs tijdens het ochtendprogramma en aan de ontbijttafel worden we gekneed en willes nillens in een bepaalde richting geduwd door personen,die door hun status menen ervaringsdeskundige te zijn!Ik kan mij al levendig inbeelden hoe dit kind op de speelplaats door sommige van zijn klasgenootjes zal uitgelachen worden want vergeet niet kinderen kunnen hard zijn voor elkaar.

  6. Door kinderen van die leeftijd al te “bepraten” en het gesprek nodeloos ingewikkeld te maken met transgender gedoe, maak je het alleen maar erger.
    Als het op latere leeftijd nog een probleem blijkt, dan is er misschien wat meer nodig.
    Ik heb ergens wel begrip voor de beperkingen die Hongarije oplegt aan de LGBTQ+ propaganda.
    Wat we nu hier zien is van de pot geruk en niet gezond.

  7. En laat dat nu net zijn waar Orban zich tegen verzet , vandaag word dit bijna gepromoot , je moet gewoon anders zijn of je hoort er niet meer bij , wat vroeger de uitzondering was en algemeen aanvaard werd is vandaag de normaalste zaak geworden en daarom word het juist minder aanvaard omdat het nu zo tegen de borst stoot , heb je psychische problemen dan is je lichaam schuld en moet je dat maar verminken ? nu ken ik persoonlijk ook zo iemand waarbij de eigenlijke operatie pas op 18 plaats had en de volledige op 21 voorafgaand werden uren besteed bij de psychiater om zeker te zijn of dit wel verantwoord was , want de ingreep is niet vanzelfsprekend en er kunnen altijd complicaties optreden dit thema zo uitvergroten in de media zorgt alleen voor nog meer onzekerheid bij sommige kinderen en jong volwassenen , men moet er over praten maar dit in en bij elke gelegenheid zo openlijk verheerlijken als iets normaal vind ik er ver over dit moet de uitzondering blijven , dit is te gewoon ingrijpend .

  8. Er is in onze (verlichte?) samenleving toch vrijheid van geloof? Wel, ik geloof dat ons lichaam bepaalt wie we zijn. En niemand zal mij van gedacht doen veranderen. Ik doe niet mee aan de ‘woke religie’. We worden ons van jongs af aan er beetje bij beetje van bewust of dat we een man zijn of een vrouw. Dat moeten we dan aanvaarden en mee leven. Maar in deze huidige rotverwende westerse wereld denken we bij alles te moeten kunnen kiezen. In deze tijden is perceptie heel belangrijk. Maar ook al zijn sommige operaties redelijk geslaagd, lang niet allemaal, het is en blijft oplapwerk aan de buitenkant. Een omgebouwd mannenlichaam wordt nooit een vrouwenlichaam en vice versa. Moest 100% van de wereldbevolking zich laten ombouwen dan sterft de mensheid uit. Misschien geen slecht idee.

  9. Hoeveel meisjes hebben gezegd dat ze een jongen wilde zijn om tegen een boom te kunnen pissen. Een 5 jarige zegt maar wat. Die wil ook batman zijn, of een alien. Doe normaal, praat met dat manneke en die begint bepaald moment over andere dingen te praten.

    Alles moet tegenwoordig zo dramatisch mogelijk uitvergroot worden.

  10. Als je wil weten “wie je eigenlijk bent”, dan is het een goed begin als je even naar beneden kijkt tijdens het douchen. En dan moet je je geslacht gewoon aanvaarden. Er zijn geen slechte geslachten, en er zijn er maar twee. Overigens is broekafsteker-voor-de-camera Peter Van de Veire een verdachte raadgever.

  11. Kan gebeuren, zeker met de gigantische gender bender propagandamachine die het publieke leven verzadigt tot in de kinderprogramma’s toe. Maar dan is de oplossing niet om hieraan toe te geven, maar om hem meer (ongeprocessed) vlees te laten eten en hem aan te moedigen om aan jongensactiviteiten te doen. En als je hem op oudere leeftijd dan toch hormonen wil geven, geef hem dan testosteron – de gender confusion zal rap gedaan zijn.

  12. Die Van De Veire wordt door ons betaald, hij zou beter een spy raadplegen want hij heeft een probleem. Hij is helemaal niet bevoegd om zich melk zulke problematiek bezig te houden. Die ouders hebben een nog groter probleem en hebben ook dringen hulp nodig maar dan niet van een nietsnut die nog altijd zelf puber is.

  13. U gelooft dat het lichaam bepaalt wie we zijn. Gelukkig zijn er specialisten die na jaren onderzoek weten dat het de geest is die dat bepaalt. De gender daarentegen wordt gevormd tijdens de ontwikkeling in de baarmoeder. We beginnen allemaal als vrouw en onder invloed van testosteron groeit de boel dicht en ontstaat er een fluitje. Ook de hersenen ondergaan verandering. Soms loopt het mis en krijg je beiden en 50/50 (elke andere variant is mogelijk)

  14. Zou het kunnen dat die “Wesley Willems” het hele verhaal verzonnen heeft. Dat dit alles weer maar eens een opgezet toneelstukje is om Peter Van de Veire zijn WOKE cultuur te laten promoten ?
    Zou dat kunnen ?

  15. Weet je zeker dat hij geen multiple personality disorder heeft en er een jongen en een meisje in hem zit, of misschien 16? Ik heb 8 kleinkinderen en die hebben allemaal wel iets willen zijn van monster tot prinses over papa tot Boma. Gaat over. Soms zijn de suggestieve verlangens van de ouders determinerend voor de fantasien van de kinderen, de vraag is dan aan wie dient hulp verleent?

  16. “Liesbethje” en “Erikaatje” zijn hier met een missie. Ze moeten de hersenspinsels van die rechtse deugnieten onderuit halen door “gerichte vragen” te stellen. Door hun ingenieuze vragen LOL gaan die rechtse deugnietjes dan automatisch het Woke-gedachtengoed overnemen en is alles terug peis en vree. Je mag het die naïeve meisjes niet kwalijk nemen, ze zijn te beperkt om verder te denken. Hoe meer Woke-waanzin een mens over zich uitgebaggerd krijgt, hoe vaster men overtuigd raakt van het tegendeel.

  17. Werner,en het zal nog erger worden,nu willen ze K3 omtoveren tot verbouwden.Gert moet ingrijpen en die presentators naar de catacomben sturen.K3 was mooi voor onze kleine kinderen,het moet zo blijven,geen homo’s,lesbo’s of transgenders.Dat krijg je als je homo’s en lesbo’s laat trouwen en kinderen adopteren,het zijn pedofielen door de wet gesteund

  18. Al dat gezeik over “in het verkeerde lichaam geboren te zijn”, het is ziekelijk zoeken om aandacht. Ik geloof NIET dat een jongetje van vijf daar mee bezig is, het moet geënsceneerd zijn om nog eens te kunnen lullen over iets dat niet écht bestaat. Al die zeikers die nog “op zoek zijn naar zichzelf….” Hebben die geen spiegels? En dat wordt dan besproken door Peter Van de Trekkersveire…. Zijn wij nu helemààl een land van congenitale debielen geworden?

  19. Bedankt Liesbeth, dankzij u weten we nu dat er geen enkele correlatie bestaat tussen fysio en psychologie. Ik wou mij namelijk altijd al identificeren als een 60 jarige, Oost-Timorese hermafrodiet. Bedankt om mij die vrijheid te gunnen.

Plaats een reactie

Delen