Donald Trump & Mark Milley (Wikimedia)

Donald Trump & Mark Milley (Wikimedia)

Uncategorized

“Stafchef Amerikaans leger nam stiekem contact op met China”

Pieter Van Berkel

Generaal Mark Milley, de stafchef van het Amerikaanse leger, zou in het geheim contact hebben opgenomen met een Chinese generaal. Volgens een boek van twee Washington Post-journalisten vreesde hij dat voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) een oorlog wou beginnen met China.

De bewering staat in het boek ‘Peril’, geschreven door Bob Woodward en Robert Costa. Het boek werd gebaseerd op anonieme getuigenissen van 200 Amerikaanse functionarissen.

Milley zou zijn Chinese tegenhanger, generaal Li Zuocheng, twee keer opgebeld hebben: op 30 oktober, kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en op 8 januari, twee dagen nadat aanhangers van Trump het Capitool hadden bestormd. “Generaal Li, ik wil u verzekeren dat de Amerikaanse staat stabiel is en dat alles in orde komt”, zou de stafchef gezegd hebben.

Hij zou de Chinese generaal ook verteld hebben dat hij contact met hem zou opnemen over een dreigende aanval van de VS in de laatste dagen van het presidentschap van Trump. Volgens het boek zou Milley ook vrezen dat Trump een kernwapen zou gebruiken.

Trump: “Verhaal waarschijnlijk verzonnen, maar verraad als het waar is”

Volgens Trump heeft Milley het verhaal zelf verzonnen om de aandacht van het Afghanistan-debacle af te leiden. Desalniettemin is er volgens de voormalige president sprake van “verraad” als het verhaal zou kloppen.

Dus, ten eerste, als het echt waar is, wat moeilijk te geloven is, dat hij China zou hebben gebeld en deze dingen zou hebben gedaan en bereid was om hen te adviseren over een aanval of in de aanloop naar een aanval, dat is verraad”, zei Trump op de Amerikaanse zender Newsmax. Het idee dat hij China zomaar zou aanvallen noemt hij“totaal belachelijk”.

“Voor de goede orde, ik heb er nooit aan gedacht om China aan te vallen en China weet dat”, zei Trump in een latere verklaring. “De mensen die het verhaal hebben verzonnen zijn ziek en gestoord, en de mensen die het drukken zijn net zo slecht. In feite ben ik de enige president in decennia die de VS niet in een oorlog heeft doen belanden – een welbekend feit dat zelden wordt gemeld.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over ““Stafchef Amerikaans leger nam stiekem contact op met China””

  1. Uitgerekend de eerste Amerikaanse president in de laatste 40 jaar geen oorlog gestart is zou op het einde van zijn termijn een oorloog beginnen tegen een andere grootmacht.
    Volgens het “onafhankelijke” nieuwsagentschap Belga (radionieuws via radio Minerva) zou het zelfs een nucleaire oorlog geweest zijn.
    Er zijn bijzonder kwade en gevaarlijke machten/krachten bezig in Amerika.
    Indien het verhaal van de generaal toch zou kloppen, is hij in de eerste plaats inderdaad een verrader, en ten tweede totaal niet te vertrouwen en moet hij uit zijn functie ontheven worden door presidente Biden, indien die nog geloofwaardig wil overkomen. (Voor zover dat nog kan).

  2. Die generaal heeft gewoon gegokt en was maar al te blij dat Biden president werd. Zo kon hij, als trouwe partijgenoot, meestappen met de democraten om Trump te beschuldigen. Een feitje dat gretig door de linkse media werd overgenomen, en die Bjorn Soenens met plezier heeft overgemaakt aan onze media. Trump mag dan wel een ongelikte beer zijn, een nucleaire oorlog op het einde van zijn termijn ontketenen is er toch heel ver over.

  3. Links is mentaal ziek, rot en doorslecht , want eigenlijk niet te geloven zulke zaken en beschuldigingen naar de vorige president !! Ze bewijzen eigenlijk zo dat ze de verkiezingen hebben vervalst waartoe ik ze in staat zie , dat zijn gevaarlijke mensen die over lijken gaan om de macht en veel geld wat de corebusiness is van links zoveel mogelijk poen pakken en liefst van iemand anders !!

Plaats een reactie

Delen