Islamitische Staat schakelt topman van de Taliban uit met een bomaanslag

Twitter - @TheDeadDistrict

Uncategorized

Taliban willen wereldleiders toespreken op Algemene Vergadering VN

Pieter Van Berkel

De taliban willen de rest van de wereld toespreken tijdens het algemene debat van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De VN ontvingen een brief van de minister van Buitenlandse Zaken van de taliban, Amir Chan Motaki, waarin het Islamitisch Emiraat Afghanistan verzoekt om deel te mogen nemen aan de vergadering. De taliban hebben hun woordvoerder Suhail Shaheen genomineerd tot VN-ambassadeur.

Volgens de islamisten is de gevluchte president Ashraf Ghani “omvergeworpen” en erkennen verschillende landen hem niet meer als staatshoofd.

Het VN-secretariaat heeft de brief ter overweging bezorgd aan een bevoegde commissie. Het is nog onduidelijk of het verzoek zal worden ingewilligd en wie dan namens Afghanistan het woord zou voeren tijdens het debat, dat tot maandag duurt.

Het is onwaarschijnlijk dat de commissie voor het einde van de zitting van de Algemene Vergadering samenkomt. Tot die tijd blijft Ghulam Isaczai volgens de regels van de VN de ambassadeur van Afghanistan. Hij zal waarschijnlijk op 27 september een toespraak houden. Volgens de taliban vertegenwoordigd hij Afghanistan niet langer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Taliban willen wereldleiders toespreken op Algemene Vergadering VN”

  1. Ja, en wellicht gaat de VN die lieverdjes toelaten in hun praatbarak. Die linkse op de foto denk zeker dat we ook zijn voeten nog gaan wassen, maar dan moet hij eerst uit zijn neus blijven..

Plaats een reactie

Delen