OPINIE. "N-VA, Open Vld en cd&v zijn opvallend mild voor Vooruit en PS"

Conner Rousseau in café 't Hemelrijk. Photo News

Uncategorized

Vicepremier Van Quickenborne (Open Vld): “De komende twee weken zijn cruciaal voor deze regering”

Anton Schelfaut

In het kader van de begrotingsonderhandelingen, die morgen van start gaan, zullen de komende twee weken van cruciaal belang zijn voor de Vivaldi-regering. Dat zegt vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in een interview met De Zondag. “Het is money time”, benadrukt hij.

Prioriteit nummer één is volgens Van Quickenborne de arbeidsmarkt. “De economie herneemt sneller dan verwacht. Overal in Vlaanderen is er een tekort aan arbeidskrachten. Aan de overkant van de taalgrens, in Moeskroen en Doornik bijvoorbeeld, loopt de werkloosheid op tot twintig procent. Werklozen koppelen aan vacatures wordt dé uitdaging. Ook het klimaat moet nu besproken worden”, aldus de minister.

Van Quickenborne maakt zich sterk dat er ook een pensioenhervorming komt, zoals opgenomen in het regeerakkoord. “Dat is echter geen debat voor de komende twee weken. We doen eerst de begroting en de arbeidsmarkt, daarna in november energie en vervolgens de pensioenen.”

In De zevende dag sprak de minister alvast zijn vertrouwen uit in de regering. “Het is de eerste keer in vier jaar tijd dat er een begroting wordt gemaakt en het kader wordt vastgelegd voor de komende drie jaar. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de zeven partijen in staat zullen zijn om tot een oplossing te komen”, klonk het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Vicepremier Van Quickenborne (Open Vld): “De komende twee weken zijn cruciaal voor deze regering””

  1. Hopelijk valt ze en Q , die zich absoluut wil profileren als “Minister van Censuur” eveneens want de tijd dat de “V” in “VLD” voor ‘Vrijheid” stond is lang voorbij en dat “open” in VLD eveneens, want volgens de recente peilingen is dat mini partijtje nog slechts op een kier “open”…

  2. Pest of Cholera? Ik ben geen fan van Vivaldi. Maar de vorige regering Michel (MR,N-VA, CD&V en OVLD) was geen haar beter. N-VA in de oppositie is het equivalent van een staatshervorming. Met het huidige proportionaliteitskiesstelsel en de handhaving van het cordon sanitaire krijg je alleen coalitieregeringen met bedriegers (zie 3M). Niet te verbazen dat de internationale maffia verzamelen blaast in Vlaanderen en Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen