Illustratieve foto. Foto Shutterstock.

Illustratieve foto. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert zesde Refugee Walk in Leuven

Ruben Notteboom

Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert komende zondag 3 oktober de zesde editie van de Refugee Walk, een actie om geld te verzamelen voor vluchtelingen en migranten. Deelnemers wandelen een route van 10, 20 of 40 kilometer om naar eigen zeggen solidariteit te tonen.

Met de wandeltocht wil men ook geld inzamelen voor migranten en vluchtelingen. Het evenement vindt plaats in Kessel-Lo in Leuven, maar deelnemers mogen ook een persoonlijke tocht uitstippelen in Vlaanderen.

Al ruim 1.540 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de Refugee Walk. “Onze wandelaars zamelden al meer dan 240.000 euro in voor vluchtelingen, een bedrag dat blijft stijgen. Een bewijs dat er vandaag een groot draagvlak bestaat om mensen op de vlucht te steunen. Die steun is dan ook hard nodig. Dat wordt helaas opnieuw duidelijk door de schrijnende situatie in Afghanistan”, zegt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Jonas Geirnaert en Alina Churikova, bekend van De Mol in 2020, nemen ook deel. Geirnaert doet het volledige parcours mee in Leuven zelf, terwijl Churikova een eigen wandelroute heeft uitgestippeld in Kazachstan. Alle opbrengsten gaan naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen om campagnes te voeren en initiatieven op te richten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

11 gedachten over “Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert zesde Refugee Walk in Leuven”

  1. Als ze nu dat geld nog moesten gebruiken om vrachtvliegtuigen te charteren en al deze overbodige import terug te vliegen dan zou ik er mee akkoord gaan. Echter, in dit geval zouden ze het geld beter gebruiken om de plaatselijke armoede te helpen, maar ja, eigen volk het laatst zeker.

  2. Die mensen die zich inschrijven moeten geen geld storten, ze moeten, als ze het tenminste echt menen zonder politieke agenda, zelf die (economische) vluchtelingen binnen nemen en ze onderhouden. Het is helemaal niet correct te gaan stappen en te eisen dat deze (economische) vluchtelingen ook weer eens door de belastingbetalers moeten worden onderhouden. Liesbeth is in alle geval al kandidate, als het maar geen mannen zijn want die zijn allemaal “gleufdieren” voor haar (zie haar posts over The lancet).

  3. Het lijkt erop dat Leuven en Gent in een felle strijd verwikkeld zijn om als meest extreem linkse stad uit de (gratis stads)bus te komen. Geld inzamelen voor “vluchtelingen” en asielzoekers, hoe naïef kan mijn zijn. De meeste van deze mensen gaan nooit meer terug en blijven meestal levenslang financieel, sociaal, maatschappelijk, economisch parasiteren op de autochtone, hardwerkende Vlaming en Belg in het algemeen. Zo’n wandeltocht zou ofwel verboden moeten worden, ofwel het ingezamelde geld zou moeten worden ingezameld ten behoeve van de noodlijdende Belgische oudjes in de bejaarden- en rusthuizen.

  4. De ideale gelegenheid om gans het zootje aan te houden , de illegalen eruit te halen en terug te sturen , en de anderen voor de rechtbank te slepen wegens medeplichtigheid aan mensenhandel . Maar wie per sé een asilbetruger in zijn eigen huis wil opnemen , op eigen kosten , en de verantwoordelijkheid wil dragen voor de schade die deze asilbetruger toebrengt aan derden , mag dat natuurlijk ?

Plaats een reactie

Delen