Offerfeest in Brussel (Photonews)

Offerfeest in Brussel (Photonews)

Uncategorized

Basisschool voor Werelddierendag op bezoek bij ‘Offerfeest Werchter’

Pieter Van Berkel

Naar aanleiding van Werelddierendag gaat een basisschool in Werchter op bezoek bij een bedrijf waar schapen worden vetgemest om onverdoofd geslacht te worden voor het Offerfeest. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Basisschool De Kameleon kondigt in een mail aan dat de kinderen op 5 oktober “onverwachts” naar ‘Offerfeest Werchter’ gaan, een bedrijf waar schapen vetgemest worden om nadien onverdoofd geslacht te worden voor het Offerfeest in Brussel. Als klap op de vuurpijl wordt de kinderen hiervoor ook een kleine bijdrage van 3 euro aangerekend via de schoolrekening.

Enkele ouders reageerden al misnoegd op de excursie. Bij het schapenbedrijf zelf benadrukt men dat de aandacht vooral naar de schapen en de kunst van het schapendrijven zal gaan.

Ook Chris Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, reageert vol onbegrip. “On-voor-stelbaar”, schrijft hij op Twitter. “Vandaag, op Werelddierendag (!), organiseert een school een uitstap naar een bedrijf waar schapen op gruwelijke wijze geslacht worden voor het islamitisch offerfeest. Linkse leerkrachten iemand? Het Vlaams Belang zal hierover parlementaire vragen stellen aan minister van Onderwijs én Dierenwelzijn Ben Weyts.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Basisschool voor Werelddierendag op bezoek bij ‘Offerfeest Werchter’”

  1. Elke slachting is gruwelijk, alleen bij de Islamitische en Joodse moet er pijn zijn om hun bloeddorstige goden te plezieren.
    Dat staat specifiek in de Thora wat jongetjes betreft : lijden is verplicht.

  2. Ik meende te weten dat onverdoofd slachten in Vlaanderen (België) verboden was ? Werd tegen de initiatiefnemer(s) bij het gerecht klacht neergelegd en wordt dit bedrijf vervolgd voor medewerking aan verboden medewerking aan dierenmishandeling ?

  3. Indien hier schapen worden vetgemest om onverdoofd , dus illegaal te slachten gaat het gerecht , dat ruim middelen heeft om een man op te sporen die ” gewoon normaal ” stickers plakt , deze medeplichtigen aan dierenmishandeling toch met alle mogelijke middelen vervolgen ? Of moeten ze eerst nog een paar invallen doen bij satirische blaadjes ?
    En toont men , om goede info te geven aan de kinderen , ook hoe zo een onverdoofde slachting gebeurt .

Plaats een reactie

Delen