Anuna De Wever (Photonews)

Anuna De Wever (Photonews)

Uncategorized

Belgische ministers en klimaatactivisten gaan met trein naar klimaattop

Pieter Van Berkel

Een Belgische delegatie, minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) en klimaatactivisten Anuna De Wever en Adelaide Charlier gaan samen met enkele honderden andere Europese passagiers met een ‘klimaattrein’ naar de klimaattop in Glasgow.

Het initiatief heet ‘Rail to the COP’ en werd georganiseerd door de jongerengroep Youth for Sustainable Travel in samenwerking met de Nederlandse spoorbeheerder ProRail, spoorwegmaatschappij NS en Eurostar. De trein rijdt van Amsterdam via Rotterdam, Brussel en Londen naar Glasgow, waar eind deze maand de VN-klimaattop COP26 van start gaat.

De organisatoren willen de trein onder de aandacht brengen. Het vervoersmiddel is volgens hen een belangrijk onderdeel om de broeikasgasemissies terug te dringen.

Naast 150 jongeren reizen er ook 110 ngo-vertegenwoordigers, tientallen klimaatwetenschappers, 50 vertegenwoordigers van de spoorsector en zo’n 50 beleidsmakers mee.

“Ik voel me vereerd dat ik met andere jongeren van Youth for Climate en Fridays for Future kan reizen in de klimaattrein”, zegt Anuna De Wever. “Deze COP zal een van de laatste kansen zijn om als mensheid het tij te keren, we moeten dus zoveel mogelijk druk zetten tijdens de conferentie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

27 gedachten over “Belgische ministers en klimaatactivisten gaan met trein naar klimaattop”

  1. Haha, en de trein rijdt op water. Hoe mensen plots hypocriet worden. Voor haar bekendheid had ze er geen problemen mee om het vliegtuig te nemen. Net als Lieven Blanqaert. Staat een process aanspannen maar ondertussen wel duchtig reizen onder het mom van een reportage. Bendy hypocrieten.

  2. En moeten die klimaatjongeren niet naar school? Neen, want wetenschap is niet belangrijk. Ze ontvangen hun boodschappen van boven. Ttz van Zweden, van santa greta. En… Wie betaalt dat allemaal? Bandiet Soros?

  3. Ik ga op reis en neem mee … 150 jongeren, 110 ngo-vertegenwoordigers, tientallen klimaatwetenschappers, 50 vertegenwoordigers van de spoorsector en zo’n 50 beleidsmakers.

    Wat gaan ze nu nog bespreken die al geen 100en keren besproken is en waarvoor al zware maatregelen en afspraken gemaakt zijn?

    Dit is een pure media stunt zonder enig belang

  4. Wat mij opvalt is dat alle deelnemers betaald worden met de belastingen van de zogenaamde bevuiler en er ook deel vanuit maken. Continuering van hun job is hier belangrijker dan het vervuilen.

  5. “in samenwerking met de Nederlandse spoorbeheerder ProRail, spoorwegmaatschappij NS en Eurostar.” Het woord “samenwerking” doet me zo’n klein beetje vermoeden dat Anuna/Anuno/Anunix en co niet aan hetzelfde tarief rijden als ‘gewone’ lieden zoals ik. Mijn ondervinding is dat als je met meer dan 2 personen met de trein aan het normale tarief rijdt, je méér kwijt bent dan met een vier- of vijfpersonenwagen. En de electriciteit voor die Eurostar-trein komt voornamelijk van kerncentrales (vooral in Frankrijk) en vervuilende steenkool- en gascentrales.

  6. Gaan jullie ginder maar wat lullen met gelijkgezinden ondereen. De echt werkenden blijven hier om jullie ideologische verzetjes te betalen. Milieuactivisten zijn de nieuwe parasieten in de maatschappij.

  7. Grote piet kleine piet, het is niet de grootte wat telt maar wat je ermee doet Liesbeth. Een kleine piet hebben anno 2021 is echt geen schande en dus ook geen reden om zo uit te halen. Zo, nu hebt u weer wat bijgeleerd wat u duidelijk nog niet wist.

Plaats een reactie

Delen