Ouders protesteren tegen de school (YouTube)

Ouders protesteren tegen de school (YouTube)

Cultuuroorlog

Door school beschermde transgender schuldig bevonden aan verkrachting

Carl Deconinck

Een 15-jarige transgender uit Virginia die aan de basis ligt van een grote polemiek in de Verenigde Staten blijkt zich effectief schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting. De school heeft dit lange tijd betwist en de vader van een slachtoffer werd zelfs gearresteerd en van terrorisme beschuldigd door de Amerikaanse minister van Justitie.

Maandag verklaarde de rechter de verdachte schuldig over de ganse lijn. De rechter besliste dat er voldoende bewijs was dat de transgender het meisje met geweld had gedwongen tot sodomie en fellatio in de toiletten van de school. Dit tragische incident staat helaas niet op zichzelf. Na het incident probeerde zijn school alles onder de mat te vegen en stuurde ze de transgender door naar een andere school. Daar zou hij een ander meisje hebben aangevallen.

Er was al een hele tijd druk op de school omdat de ouders angsten hadden rond mogelijk misbruik maar de school een uitgesproken links ideologisch standpunt innam en de zorgen van de ouders opzijschoof. Dit ontspoorde totaal toen de vader van het verkrachtte meisje het woord wilde nemen tijdens een inspraakmoment. Hij werd hardhandig het zwijgen opgelegd en gearresteerd door de politie.

Protest door studenten

Nu de schuld effectief bewezen werd en vaststaat, en de schaal van het onrecht duidelijk wordt, reageert de plaatselijke gemeenschap bijzonder boos. Ouders eisten maandag het ontslag van de schoolleiding. Ook de leerlingen zelf lieten zich niet onberoerd en hielden hun protest. In meerdere scholen wandelden de leerlingen gewoon naar buiten, waarbij ze scandeerden dan Loundon County verkrachters beschermt. Honderden studenten stapten mee in marsen ter ondersteuning van de twee slachtoffers van verkrachting. Ze zijn boos dat ze niet gewaarschuwd werden voor het gevaar.

Ook de vader van het slachtoffer reageerde al op de uitspraak. Hij verklaart verbaasd te zijn over het feit dat de school een potentiële verkrachter zomaar vrij liet doen, zonder zelfs te wachten op een uitspraak van het gerecht. Het is nu wachten op de uitkomst van de tweede reeks klachten rond verkrachting om te weten welke straf de transgender zal krijgen voor zijn misdaden. Die zou al volgende maand kunnen uitgesproken worden.

De ouders zijn ook van plan klacht in te dienen tegen de school. Verder eisen ze een verontschuldiging van de National School Boards Association die de onterecht gearresteerde vader en bezorgde ouders afschilderden als binnenlandse terroristen. Ook de minister van Justitie moest al terugkeren op zijn stappen en slikte zijn woorden herhaaldelijke keren in op aandringen van de Republikeinen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Door school beschermde transgender schuldig bevonden aan verkrachting”

  1. Nu ben ik niet meer mee
    Had die dan nog een pietje?
    Zij die dachten dat transgenderproductie verkrachtingen onmogelijk zou maken, zijn er aan voor de moeite.

    PS, mag het gerecht een transgenderproductie opleggen?

  2. En jij vind dat het daarom niet meer vermeld mag worden – in onze poco pers was er niks over te vinden- en dat het verder moet ge-/verzwegen worden en met de mantel van begrip, medeleven en liefde bedekt worden?

Plaats een reactie

Delen