Illustratief. Foto Photonews

Illustratief. Foto Photonews

Uncategorized

Dwangsom en stakingsbevel voor GAIA omwille van oneerlijke marktpraktijken

Wijnand Meeus

Gisteren werd dierenrechtenorganisatie GAIA bij verstek veroordeeld tot een stakingsbevel van drie maanden en het betalen van een dwangsom. De Brusselse rechtbank oordeelde dat de campagne van GAIA over de invoer van paardenvlees uit Zuid-Amerika in strijd is met de eerlijke handels- en marktpraktijken.

In september lanceerde GAIA een campagne met betrekking tot de invoer van Zuid-Amerikaans vlees dat afkomstig zou zijn van mishandelde paarden. Daarbij werd onder andere Carrefour geviseerd. De Federatie van het Belgisch Vlees (FEBEV), Equinox NV en Chevideco NV spanden bijgevolg een zaak aan tegen de dierenrechtenorganisatie. De campagne bevat misleidende en ongefundeerde info die schadelijk is voor hun imago.

De rechtbank ging akkoord met de eisende partijen. GAIA zal de campagne moeten staken en al het reeds verspreide campagnemateriaal moeten verwijderen. Ook de proceskosten zullen door GAIA moeten worden betaald. Ook in 2018 werd een soortgelijk vonnis uitgesproken tegen GAIA. Het Brusselse hof oordeelde toen dat de reputatie en de belangen van slagerijketen Renmans werden geschaad door onder meer beelden te tonen van mishandelde paarden aan de klanten van Renmans. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Dwangsom en stakingsbevel voor GAIA omwille van oneerlijke marktpraktijken”

  1. Je mag nu niet meer tonen hoe paarden mishandelt worden voor de vleesconsumptie,
    in landen waar geen dierenrechten zijn, alles laten gebeuren in naam van het geld, mensen zouden moeten nadenken waar ze vlees kopen en niet meedoen aan slagerijen die horrorvlees verkopen, want op het justitie om weerloze dieren te vrijwaren van dergelijke mishandelingen moet je niet rekenen.

Plaats een reactie

Delen