Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Uncategorized

Europarlementslid Geert Bourgeois (N-VA): “Met Vlaams Belang valt er vandaag niet te praten”

Anton Schelfaut

Volgens Europees Parlementslid en voormalig minister-president Geert Bourgeois (N-VA) valt er met het Vlaams Belang niet te praten. “Die partij valt buiten de rechtsstaat”, zegt hij in een dubbelinterview met partijgenoot Theo Francken voor Het Nieuwsblad.

Bourgeois meent dat het aan de N-VA is om de mensen duidelijk te maken dat een stem voor Vlaams Belang tot niets leidt. “Tom Van Grieken zal niet vervellen tot fatsoenlijk rechts. Hij draagt als voorzitter van die partij een verpletterende verantwoordelijkheid: hij zit op een potentieel electoraat van meer dan twintig procent. En hij weet dat hij daar niets mee kan bereiken.”

Als het van Bourgeois afhangt, komt daar ook in 2024 geen verandering in, zelfs niet wanneer beide partijen samen een meerderheid zouden behalen in het Vlaams Parlement. Frans Van der Elst (VU-voorzitter van 1955 tot 1975, red.) schreef al: De Vlamingen zijn geen revolutionair volk. Wij bewandelen de wettelijke paden. Het Vlaams Belang botst met de mensenrechten en met het inclusief burgerschap waar wij voor staan”, aldus Bourgeois.

“Mijn lijn is duidelijk. Vandaag valt er met die partij niet te praten. Dat heeft Bart ook geconcludeerd. En dat blijkt nog elke dag”, besluit hij. “Die ranzigheid, die sympathie voor white supremacy, of laatst nog Van Grieken die zegt dat hij al die linkse leraars zal vinden in 2024: die partij valt buiten de rechtsstaat.”

“Wegstemmen in 2024”

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) reageert misnoegd op de uitspraken van Bourgeois. “Vlamingen willen verandering. De weg daar naartoe verloopt altijd via Vlaams Belang. Niet via de PS, Ecolo, MR, VLD, Groen, SP.A. De oude N-VA-partijtop negeert wat de Vlamingen willen, bewijst Geert Bourgeois dit weekend nog eens. Ook hen zullen we moeten wegstemmen in 2024”, schrijft hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

42 gedachten over “Europarlementslid Geert Bourgeois (N-VA): “Met Vlaams Belang valt er vandaag niet te praten””

  1. Dit is nu het bewijs van de oude NVA mr Bourgeois is ook nog zo een politieker met het motto ,als we er maar bij zijn voor de rest laat maar draaien onze pree is er ieder maand .Laat de migranten maar met hopen binnen en laat ons maar werken voor de Walen .Dat de Vlamingen hun leven alsmaar duurder wordt interesseert ons niet ,wij weten nu toch hoeveel geld er in de spaarpot zit van de hardwerkende Vlaming en daar zullen wij het gaspedaal induwen ,de koopkracht verminderen en onze zakken nog meer vullen

  2. GB heeft gelijk,als Vlaanderen iets wil veranderen op federaal vlak zullen de Vlamingen hun stem moeten geven aan de NVA,anders worden we 100 jaar terug geslagen.Geen enkel EU-land zal willen onderhandelen met het VB,waar staan we dan:nergens.Op federaal vlak zullen de Vlamingen in de bezemkast staan,tot groot jolijt van de vivaldioten

  3. Ach wat. Vlamingen zijn ruziemakers. Daarom zal Vlaanderen de vetpot van Wallonië blijven en de knecht van Brussel. Mochten N-VA en VB samen een duidelijke meerderheid vormen, verwezenlijk dan de onafhankelijkheid c.q. autonomie van Vlaanderen en laat het VB daarna vallen als een baksteen, meneer Bourgeois. Het VB zou daarna niet meer nodig zijn.

  4. Tom Van Grieken had het (natuurlijk!) over gewone sancties tegen leraren die hun linkse mening in klaslokalen spuien en niet neutraal zijn, niet wat Geert Bourgeois hier laat uitschijnen dat ze zullen moeten vrezen voor hun job, vrijheid, leven of zo. Gewoon het volledige interview bekijken met Tom Van Grieken! Ik heb zelf genoeg negatieve ervaringen van leraars uit het middelbaar die hun haat niet onder de schoolstoelen en -banken konden steken en maar bleven afgeven (soms een flink deel van het lesuur) op het (toenmalige nog) Vlaams Blok en ons vertelden hoe slecht die partij wel was! Over de andere partijen werd geen slecht woord gezegd! Nooit! Dus meneer Bourgeois: 2 banken achteruit en met ezelsoren een half uur in de hoek gaan staan!

  5. M.a.w., als je voor N-VA stemt, is dat voor verdere samenwerking met de anti-Vlaamse corruptiepartijen, Vlaams en Franstalig. Maakt dat van N-VA dan ook geen corruptie- en collaboratiepartij Geert? En is dat niet ‘ranzig’?

  6. Ach wat kan het dhr Bourgeois nog schelen. Nog enkele jaren het kabbelende beekje Vlaanderen beheren zodat het geen waterval wordt en daarna is er de ouderdom om zachtjes op pensioen te gaan. Hij profileert zich als een zachte, minzame en glimlachende man, zéér zelden echt kwaad want dan schrijft men erover. En voor de rest : laat alles maar verder zijn gangetje gaan in Vlaanderen.

  7. GB behoort nu totaal tot het belgisch establishment. Verdient er ook goed aan en uitbollen in het EU parlement. Familie pistonneren in de politiek. Goe bezig, Geert . Schrap de V ook maar uit NvA. Doet me een beetje denken aan EVRompuy, HBoogaert : stoer met verklaringen , goed verdienen aan DE zaak.

  8. En wat hebben de N-VA neo-Belgicisten dan wel bereikt voor de Vlamingen en Vlaanderen? Juist een wit blad. Anderzijds werd het tijd dat ze eindelijk hun masker afgooien. Zelfs met een volstrekte meerderheid zullen ze nooit voor Vlaanderen kiezen (sic). Een bevestiging van wat ik al jaren declameer. Gaan de ogen nu eindelijk opengaan van hun naïeve Vlaamsgezinde volgelingen en overlopers? Het inclusieve Vlaanderen van N-VA is een rookgordijn voor verdere ongeremde Afrikanisering en islamisering van Vlaanderen en discriminatie van autochtone Vlamingen.

  9. Daarom zullen ze het in 2024 wel doen:-)
    Tegen die tijd is die verzuurde, oude man en zijn zelfingenomen voorzitter al lang uitgespuwd door hun kiesvee en zullen de nieuwe toppers zoals Demir en Francken wel inzien dat de enige manier om dit mislukte land te splitsen via het VB loopt.
    Tot dan!

  10. Ik heb meermaals gehoord en gelezen dat Geert Bourgeois voorzitter zou moeten worden bij N-VA, omdat De Wever een samenwerking met Vlaams Belang in de weg zou staan. Reken daarbij ook nog Jambon , De Roover (beide om persoonlijke redenen) en Francken. Wie (ik alleszins niet) dacht dat Bourgeois daarin “verandering” zou brengen in het afwijzen van Vlaams Belang is er aan voor de moeite. Ook deze mythe is hierbij ontkracht. Zoals ik al vele jaren reageer op blogs en sociale media : “indien Vlaanderen de onafhankelijkheid mis loopt, is dit enkel en alleen de volle verantwoordelijkheid van N-VA.” Mijn vrees blijkt helaas bewaarheid te worden. We kunnen Geert en zijn partij bij de wokers plaatsen nu. Zoveel is duidelijk.

  11. Geert Bourgeois en de hele NV-A, doe vooral voort met deze uitspraken. Een steeds groter deel van de bevolking is niet akkoord met dat opgedrongen ‘inclusief burgerschap’ dat enkel onze rechten en vrijheden inperkt. Iedereen moet volgens dezelfde regels behandeld worden. Een demoratische partij ranzig noemen en weigeren te praten is uw partij onwaardig, zelfs de Koning had het fatsoen om met VB te praten tijdens de regeringsvorming.

  12. Dit zou wel eens het omgekeerd resultaat kunnen zijn van wat men beoogt. Het VB afschilderen als een verloren stem. Het kan natuurlijk ook dat men schrik heeft om samen een volstrekte meerderheid te halen, om nadien kleur te moet bekennen als Vlaamse partij die niet zo Vlaams is. Of wilt men hetzelfde (Cordon) als indertijd met Jos Geysels en het verdwijnen van Agalev. Als NVA voor uitsluiting (cordon) is moeten ze dit ook maar eens bekennen en niet van twee walletjes willen eten, zodat de kiezer weet waar hij aan toe is bij de volgende verkiezing. Als NVA voor meer België kiest, moet ze dit ook zeggen in plaats van haar kiezers te misleiden. Arm Vlaanderen. Triest!

  13. Geert Bourgeois: woke, woker, wokest. En zoals het een echte woker betaamt wordt zijn leefwereld opgedeeld in goeden(NVA, Liberalen, socialisten, christen democraten en groenen) en de slechten(Vl. Bel. en PVDA). De Vlamingen weten al lang wat ze van die zogenaamde goeden van Bourgeois mogen verwachten: haat, discriminatie, slecht bestuur en sjoemelarij. Met dat soort mensen aan het roer is er voor Vlaanderen geen toekomst meer.

  14. Op verkiezingsresultaten wachten om met een schijndemocratie af te rekenen… erg naîef beste Marc. In 2024 gaat alles gewoon verder, veel beloven voor de verkiezingen, en je achteraf in je gezicht uitlachen met een of andere coalitie. Wacht maar af…

  15. Ze leren het zelfs niet af als ze aan de graai/vetpot van de eu zitten, he bourgeois, je hebt je naam niet gestolen.
    De democratisch verkozen partij VB valt helemaal niet buiten de rechtstaat.
    Wel is de corruptie en vernietiging van de rechtstaat een feit sinds de onwettige nep maatregelen van het coronabedrog waarmee de hele politieke bende de grondwet en al onze verworven rechten aan hun laars lapt.
    Gij bedoelt wellicht die ‘rechtstaat’? 🤬

  16. En welk EU-land wil dan onderhandelen met NVA? Echt waar? Is dit uw redenering? In de eerste plaats moeten de Vlaamse partijen voor Vlaanderen kiezen. Daarna gaat eenieder zijn eigen weg. NVA kiest helaas niet voor Vlaanderen, kiest niet voor verandering, maar wil het liefste alles behouden, hoe het nu is. Zij is vandaag de dag een machtspartij geworden, waarvoor macht en postjes op de eerste plaats komt. De Belgische ziekte dus. NVA is de levensverzekering van België geworden. Ik had helaas ook mijn hoop op de NVA gezet en zoals zovele Vlamingen voel ik mij gewoon bedrogen. Met het kiezen van hun ondervoorzitters heeft NVA resoluut gekozen voor een status quo en een verankering in de Belgische politiek. In EU heeft NVA evenveel te vertellen als VB, namelijk niks, nul, nada inclusief of exclusief. Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken. Dat geldt helaas ook voor de NVA.
    .

  17. Geertje, je bent totaal fout. Het is met de NVA dat er niet te praten valt, jullie WILLEN NIET EENS PRATEN MET HET VLAAMS BELANG, gaan jullie maar verder naar links om ons Vlamingen verder te pluimen! Enkel de PVDA en het VB willen momenteel de btw op elektriciteit naar 6%, het enige dat voor iedereen helpt, maar nee, mensen met een gewoon loon of pensioen mogen gewoon de volle pot betalen, niet werkende allochtonen dan weer, die vallen onder het sociaal tarief, goe bezig idioot!

  18. Met zijn smoes van de arme linkse leraren die door het Vlaams Belang aan de kant zullen worden gezet, geeft Geert – en ook enkele partijgenoten – aan dat hij ofwel problemen heeft met begrijpend lezen ofwel dat hij van kwade wil is! Blijkbaar zijn volgens hem alle middelen toegelaten om diegenen die hun bondgenoten – althans volgens zijn partijprogramma en beloftes – zouden moeten zijn in een slecht daglicht te stellen.
    Grote kans dat Geert om nog enkele jaren zijn mooie postje te behouden in 2024 zijn ware gelaat zal tonen en de “echte” Vlaams-nationalisten een mes in de rug zal steken8
    Een verwittigd kiezer is er 2 waard…

  19. Definieer ”Rechtsstaat”, niemand rekent België toch tot een rechtsstaat. Ik herinner me noch een UN top diplomaat die op TV opperde dat Kosovo niet direct een democratische staat zou worden zoals Zwitserland maar wel het lichtelijk mafiose en corrupte niveau van België kon evenaren.

  20. Dat is nou net wat de MSM wilt bereiken. De NVA zwakker maken zodat er geen meerderheid aan Vlaamse zijde kan behaald worden in 2024. En dit doen ze door uitspraken uit te lokken. En den Bourgeois trapt er weer in. Dom, dommer, domst.

  21. Kiezer zal oordelen, en jullie hebben er zich naar te schikken! Niet meer of niet minder. Als 2 grootste partijen kunnen regeren, zijn ze verplicht dat ook te doen!

  22. Tjag, eerst de kiezer lokken met valse beloftes zoals kinderen met een doos vol koekjes en daarna doos dicht en weg ermee. Schaamteloze politiekers zien daarna hun kiezers weglopen en klampen zich vast aan de macht…hé Bart

  23. Felix,als je iets wil bereiken moet je onderhandelen,als niemand met je wil onderhandelen sta je alleen in de woestijn.dat zal de realiteit worden wanneer het VB het voor het zeggen krijgt,als NVA-er onderschrijf ik de stelling van GB,het VB bepaalt zelf wat en hoe het wil werken,aan de zijlijn of in een regering.

  24. Kristien,ik heb daar ook aan gedacht,en het kan gemakkelijk.De HST lijn tussen Brussel en Eupen kan als grens bewaakt worden en langs de andere kant,Brussel-Doornik.Prachtig toch.

  25. Vlaming zijn is geen pretje. Eerst jarenlang actief lid geweest in de Volksunie en moeten meemaken hoe de linksen de partij kapot maakten. Nu ben ik alweer twintig jaar lid van N-VA en heb beslist dat ik mijn lidkaart niet meer ga betalen. Hoe is dat mogelijk: twee Vlaams-Nationalistische die niet tot een akkoord kunnen komen. De belgicisten lachen zich weer te pletter.

  26. Wat voor politiek gezever is dat nu ? Je stem is enerzijds een bewijs dat ge voor het programma va een partij staat ( dus waarom dan stemmen op een partij met wiens standpunten je niet akkoord bent ???) en anderzijds een signaal van de bevolking naar de huidige politiekers wat men van het beleid vindt ! Dit geeft de beleidsmakers de kans hun politieke agenda bij te sturen ! Klaarblijkelijk is alleen de macht die telt en geenzins de stem van het volk !!

  27. Ik heb al lang begrepen dat NVA nog verder zal opschuiven naar links om toch maar in een regering te geraken, want daar gaat het om, postjes en nog eens postjes. Geert Bourgeois is niets meer of minder dan een nestbevuiler en een Europese poenpakker.

  28. Quid N-VA/N-BA prestaties voor Vlaanderen? Haar zakken vullen dat wel. De collaboratie van N-VA lijkt als twee druppels water op de collaboratie van wijlen het VNV tijdens de collaboratie. Alles voor de partij niets voor Vlaanderen noch voor de Vlamingen. Wat heeft N-VA met de Vlaamse regering en/of in de federale regering gepresteerd voor Vlaamse autonomie? Niets, rien de knots. Slecht geheugen misschien. N-VA heeft in 2014 zijn communautair luik van zijn programma gebetonneerd en vervolgens in de Atlantische oceaan gedumpt. Er is in Vlaanderen noch in België een politieke partij die op zo’n schandalige wijze zijn kiezers heeft bedrogen en belogen en nog altijd beliegt dan N-VA. De schaamte voorbij.

  29. Volgens Bourgeois is het Vlaams Belang niet corrupt genoeg , en niet chanteerbaar genoeg . Die mannen durven op hun strepen staan . En daar kan je als dweil toch niet mee onderhandelen .

  30. Zelf had ik de hoop dat beide partijen NVA en VB, elkaar gingen vinden om na de zelfstandigheid van Vlaanderen te realiseren terug hun eigen weg konden gaan.
    Maar ik zal nooit vergeten toen er jaren terug een manifestatie plaats had in Brussel , enkele NVA kopstukken heel ruw kinderen in VNJ uniform van zich wegduwden, enkel en alleen omdat er een mogelijkheid bestond om regeringsdeelname … ze hadden schrik dat die VNJ uniformen hen konden compromitteren.
    Een van die kopstukken is zelfs Vlaamse ‘eerste’ geworden..

Plaats een reactie

Delen