Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Cultuuroorlog

Gents queercafé zet alle “cismannen” buiten na vechtpartijen

Simon Segers

In het Gentse queercafé Blond vonden afgelopen vrijdag enkele vechtpartijen plaats waarna de uitbaters alle “cismannen” de deur wezen. VRT NWS berichtte ondertussen dat het café bij wijze van berouw een avond organiseert waar alleen deze doelgroep welkom is. De zaakvoerders melden echter dat de VRT-redactie niet begrepen heeft dat het een nepevenement betreft.

Café Blond op het Edward Anseeleplein in Gent omschrijft zichzelf als “queer en feministisch”. De uitbaters laten ook duidelijk verstaan dat Blond geen café is voor iedereen. “In tegenstelling tot wat beweerd wordt in de media, is Blond helemaal geen plek waar iedereen welkom is. Wij tolereren namelijk geen enkele vorm van seksisme, racisme, queerfobie, lesbofobie, transfobie, fatfobie en xenofobie. Dit om de veiligheid van de kwetsbare groep waar wij toe behoren maximaal te garanderen en een plek te creëren die niet gedomineerd wordt door cismannelijke aanwezigheid”, schreeft mede-uitbater Lise Goossens op de Facebookpagina van het café.

Niet illegaal

Toen Blond afgelopen vrijdag voor het eerst opnieuw als dansgelegenheid kon dienen, zouden er verschillende vechtpartijen hebben plaatsgevonden. De verantwoordelijken slaagden er niet in om de gemoederen te bedaren en besloten om alle “cismannen” (biologische mannen die zich ook als man identificeren, red.) te verzoeken het pand te verlaten. Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen sprak in De Morgen van een drastische, hoewel niet illegale maatregel.

VRT NWS

Als tegenreactie op de media-aandacht organiseert Blond maandagavond een nepevenement waar alleen cismannen zijn toegelaten. VRT NWS berichtte echter foutief dat het om een “ludieke actie” gaat. “Een goeie grap is het evenement dat wij via facebook verspreidden, waar enkel cismannen toegelaten zijn. Het gaat door op maandag, dan zijn wij gesloten, dus het gaat natuurlijk niet door. De redactie van VRT Nieuws heeft de ironie niet begrepen en in een artikel vermeld dat wij onze fout inzien. Het ontgaat hen echter dat het elke dag feest is voor cismannen”, aldus Goossens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

26 gedachten over “Gents queercafé zet alle “cismannen” buiten na vechtpartijen”

  1. De horeca staat gouden tijden te wachten. Als er voor iedereen van de LGBTTTQQIAA – gemeenschap een afzonderlijk café uit de grond moet gestampt worden, dan gaan we terug naar vroeger toen er in elk dorp tientallen cafés waren.

  2. Een deel van de zogenaamde progressieven moet voor niemand onderdoen wat betreft seksisme, racisme, discriminatie en demonisering. Hun haat treft gewoon een andere doelgroep. En vermits ze er door niemand op de vingers voor worden getikt, zijn ze vaak driester. Dit alles uiteraard in naam van de verdraagzaamheid.

  3. Ik ben ook geen seksistisch zwijn maar wel een oudere blanke hetero man, is daar iets mis mee ? Wellicht ben ik dan voor de LGTBTTTQQIAA gemeenschap sowieso een “cisman”. Voor mijn part kunnen ze de pot op !

  4. Als ik een café zou openen waar alleen blanke mannen binnen mogen, heb ik terecht een proces aan mijn been. Als er een café geopend wordt waar geen “cismannen” binnen mogen, vinden linkse gesubsidieerde organisaties, dat normaal. Wel ik niet! Discriminatie is dus selectief toegelaten in dit land.

  5. Als normale mannen in die gemeenschap niet welkom zijn, zijn die ‘queer’ mensen bij mij ook niet welkom. Elke burger heeft het recht van vrije associate in België, daarom weiger ik mij nog met die mensen te associëren.

  6. De regenboog gestapo wilt aanvaard worden als normaal, maar doet er tegelijkertijd alles aan om hun startus als special unicorns niet te verliezen. Blanke mannen zijn kop van jut en worden alle doodzonden toegeschreven, en dagelijks uitgemaakt in de media, en toch hebben ze het lef te beweren dat het voor ons alle dagen feest is. Ik hoop echt dat Polen en Hongarije de EU tet verlaten en kunnen doen wat ze willen.

  7. Ge kunt toch ook een soep teljoor (“bord” = hollandisme) achteraan in uw onderbroek steken zodat ge voortaan overal veilig kunt gaan wateren (“plassen” = hollandisme)

  8. Op basis van weke imaginaire autoriteit kwalificeert u mij als vermeende “cisman”, een krakkemikkig woke neologisme dat kennelijk recent lijkt afgescheiden door het LGTBABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ circus ?

  9. Ja en wel met het uit de Linkse duim gezogen concept “positieve actie”(sic) dat politiek correct lijkt te primeren op de Constitutie, art 10 (“alle Belgen gelijk voor de Wet”) en art 11 (“verbod op discriminatie”) dus ook verbod op “positieve discriminatie” gecamoufleerd als….”positieve actie”(sic) !

Plaats een reactie

Delen