Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Binnenland politiek

Minister Vandenbroucke: “Er zit absoluut geen nieuwe lockdown aan te komen”

Anton Schelfaut

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM Nieuws benadrukt dat er geen nieuwe lockdown zit aan te komen. Hij pleit wel voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden”, klinkt het.

Vandenbroucke wil het Covid Safe Ticket (CST) voor binnenevenementen al vanaf 50 personen invoeren. Momenteel zijn dat er nog 500. “Het is niet onlogisch om voor zulke evenementen de coronapas te vragen”, vindt Vandenbroucke. Voor buitenevenementen denkt de minister aan 250 mensen. “Maar dat gaan we morgen bespreken.”

“Er zit absoluut geen nieuwe lockdown aan te komen”, maakt Vandenbroucke zich sterk. “Zonder de vaccins zaten we vandaag in een complete catastrofe, maar gelukkig zijn er al veel mensen gevaccineerd.”

Verder wees de minister op het belang van de coronapas. “Ik heb er geen probleem mee dat gevaccineerden zich met de coronapas vrij kunnen bewegen en naar allerlei activiteiten kunnen gaan, waar de niet-gevaccineerden dat enkel zullen kunnen als ze een negatieve test kunnen voorleggen. Die test zullen ze dan ook moeten betalen. Wie gevaccineerd is, zal een gemakkelijker, veiliger en vrijer leven hebben.”

Mondmaskers

Tot slot raadt Vandenbroucke iedereen aan om niet te wachten op de beslissingen van de politiek en nu al een mondmasker te dragen in bepaalde situaties. “Er gaat vandaag erg veel virus rond. We zitten nu elke dag tussen de 6.000 en 7.000 nieuwe besmettingen en dat is heel veel. We moeten dus voorzichtiger worden. We moeten bijvoorbeeld terug het mondmasker beginnen gebruiken. Ik zou zelfs niet wachten op de beslissingen van de politiek. Ik ben vanochtend naar de bakker gegaan met mijn mondmasker op, dat is een zeer gemakkelijke manier om voor wat meer veiligheid te zorgen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Minister Vandenbroucke: “Er zit absoluut geen nieuwe lockdown aan te komen””

  1. Niet alleen lapt hij de wetten aan zijn laars(medisch geheim, identiteitscontrole mag enkel gebeuren door beëdigde ambtenaren), hij lapt ook de grondwet aan zijn laars.
    Een coronapas heeft geen enkele sanitaire waarde (misschien zelfs het tegenovergestelde doordat staatsgehoorzamen nog altijd anderen kunnen besmetten). De coronapas is niks anders dan het voorlopertje van een sociaal credit systeem, waarmee de (r)overheid ons volledige doen en laten kan controleren.
    Ik hoop dat N-VA en VB zich zullen blijven verzetten tegen deze pasjesmaatschappij.

  2. Kunnen ze dat fossiel niet in een museum plaatsen zeg. Wie nu nog in deze praatjes gelooft is mijn inziens compleet van de wereld. Mensen, kom buiten, adem en leef, yolo, niet iederenn wordt honderd jaar hoor.

  3. Ik blijf nog liever de rest van mijn​ leven​ in mijn​e hof zitten dan me te laten vaccineren​ met dat vergif.
    Kan iemand dien achterlijke​ kwal​ aan zijn verstand brengen dat gevaccineerden​ nog altijd besmettelijk​ zijn en ook op intensieve kunnen belanden. Maar blijkbaar​ heel moeilijk​te snappen voor VDB en consoorten.

  4. Dat Vandenbroucke zijn mondmasker draagt wanneer hij wil maar dat hij mij er niet meer mee lastig valt. Ben tweemaal gevaccineerd en de vaccinatiegraad in Vlaanderen boven de 12 jaar is 91% ,dat moet volstaan. Dat een mondmasker werkt tegen het virus is nog door geen enkel wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Het is wel een middel om de angst voor besmetting te onderhouden. Wij zijn nu 1,5 jaar een mondmasker aan het dragen en het resultaat is altijd hetzelfde, het heeft geen impact. Anders hadden we het virus al lang onder controle gehad.

  5. Twee maand geleden in alle media : het mondmasker helpt … een beetje ! Nu komt doemdenker Vandenbroucke oreren : ik weet zeker dat een mondmasker werkt en een groot hulpmiddel is. Voor wie houdt men ons ?

  6. Ik ben het helemaal met U eens, ze houden de mensen werkelijk voor de gek, de coronaprik was het zogezegde middel om dit virus klein te krijgen, er mocht zelfs niet aan gedacht worden om mensen met medecijnen te verzorgen in het beginstadium, en nu is er weer zoveel gevaar , ja wat wil je hij laat mensen met de QR code overal binnen, terwijl het potentiele besmetters kunnen zijn, zonder dat er symptomen waar te nemen zijn. Echte bullshit die maatregelen.

  7. Bij de 65+ is ongeveer 96% gevaccineerd. De ongeveer 50000 niet-gevaccineerden in die leeftijdsklasse zijn grotendeels van buitenlandse afkomst. Dezelfde categorie die ook bij vorige golven massaal in de ziekenhuizen lag (al mocht dat niet gezegd worden). Armoedige leefomstandigheden en ongezond eten maakt hen kwetsbaarder. Maar een CST vragen aan de bezoekers van restaurant of cafe zal daarop geen enkel effect hebben, want daar komen ze uiteraard niet.

  8. Dikke hoax, ze willen gewoon een gedigitaliseerd ‘sociaal kredietsysteem’ implementeren om mensen die nog voor henzelf kunnen nadenken onder de knoet te houden en braaf te laten meelopen met de rest van de schaapjes

Plaats een reactie

Delen