Mehmet Üstün (Belga)

Mehmet Üstün (Belga)

Uncategorized

Moslimexecutieve wil geen subsidies meer

Pieter Van Berkel

De Moslimexecutieve wil af van de federale subsidies om autonoom te kunnen blijven en niet aan politieke voorwaarden te hoeven voldoen. Dat zegt voorzitter van het orgaan Mehmet Üstün in Het Belang van Limburg.

“Die 500.000 euro zullen we zelf wel bijeenzoeken. We gaan daar onze autonomie niet voor opofferen”, zegt Üstün over de 500.000 euro aan werkingsmiddelen die de Moslimexecutieve jaarlijks ontvangt. In ruil voor dat geld moet de Moslimexecutieve aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Üstün zegt ook dat de Moslimexecutieve bezig is aan een vernieuwingsoperatie. “We weten ook wel dat ons mandaat in maart 2020 was afgelopen”, klinkt het. “Maar dat was in volle coronatijd, toen de moskeeën dicht waren. Hoe konden we dan verkiezingen houden? Tegen begin volgend jaar is onze vernieuwingsoperatie klaar. We gaan voor een kleinere executieve en we zullen de leden ook voorwaarden opleggen: we willen jonge hoogopgeleiden die goed Nederlands of Frans spreken.”

Üstün wordt als voorzitter van de Sultan Ahmet-moskee in Heusden-Zolder zelf gelinkt aan extremisme in Limburg. Dat bleek recent uit een rapport van Staatsveiligheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

16 gedachten over “Moslimexecutieve wil geen subsidies meer”

  1. 500.000€!!!Dat is bijna 10.000€ per week!!! Ik ga ook een geloof opstarten. Manman, hier wordt met geld gesmeten dat het niet normaal is. Komaan zeg, voor een niet-Europese godsdienst dan nog. Stop met al die nutteloze subsidies en de schuldenberg zal snel verdwijnen.

  2. Ten eerste de schande voorbij dat bedrag!
    Graag eens wat transparantie wat nog aan ALLE godsdiensten gegeven word, daar is al een mooie besparing mogelijk voor de schatkist!
    Ten tweede moeten ze hun dan niet aan de Belgische wetgeving houden?
    Ten derde: Mooi, geen subsidies meer. Maar regels zijn te volgen zoals al die brave Vlaamse schaapjes die hun laten melken keer op keer.

  3. Vreemdelingen die de Belgische nationaliteit hebben moeten zich niet aanpassen/integreren. Zelfs niet als ze een deviant gedrag vertonen en bijvoorbeeld solliciteren voor een job als terrorist bij de Islamitische Staat. De Belgische staat repatrieert zelfs vanuit het Midden-Oosten moslimterroristen die heimwee krijgen naar het Belgisch vaderland/kalifaat.

Plaats een reactie

Delen