(Shutterstock & Chez Nous)

(Shutterstock & Chez Nous)

Uncategorized

Nieuwe rechtse partij Chez Nous ziet het daglicht in Wallonië

Pieter Van Berkel

Woensdag wordt de nieuwe rechtse politieke partij Chez Nous (Bij ons [thuis]) voorgesteld in Luik. De oprichters zaten in het verleden bij de Parti Populaire.

Chez Nous werd opgericht door voorzitter Jérôme Munier en Gregory Vanden Bruel, die in het verleden aangesloten waren bij de Parti Populaire van Mischaël Modrikamen.

Op haar website zegt de partij op te komen voor het “respecteren van onze tradities, identiteit en waarden” en te strijden tegen “massa-immigratie en islamisering die ons land transformeren”. Daarnaast pleit men voor een effectieve bestraffing van misdaden, lagere lasten op arbeid, lokale ecologie en een efficiëntere overheid.

Hoewel er geen al te expliciete verwijzingen naar het communautaire terug te vinden zijn op de website, lijkt de partij een objectieve bondgenoot van de Vlaams-nationalistische partijen in het noorden van het land. “Efficiëntie zal ons devies zijn”, klinkt het. “Wij zullen geen andere keuze hebben omdat de transfers van het Noorden naar het Zuiden van het land in de komende jaren zullen ophouden: Wallonië zal dan alleen voor zijn verantwoordelijkheden komen te staan.”

“Vijf van de negen ministers van Volksgezondheid zijn Franstalig, terwijl Vlaanderen het aantal ministers heeft gerationaliseerd”, staat iets verder te lezen. Ook pleit de partij onder meer voor het afschaffen van de Senaat.

Het eerste openbare partijevenement vindt plaats in de buurt van Luik, op een vooralsnog geheime locatie. Het evenement krijgt hoogt bezoek. Zo zullen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Jordan Bardella, voorzitter van het Franse Rassemblement National, beiden aanwezig zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

13 gedachten over “Nieuwe rechtse partij Chez Nous ziet het daglicht in Wallonië”

  1. Daar zijn ze ook aan het ontwaken, de manna komt niet uit den hemel. We gaan zelf moeten boeren.
    Proficiat hopelijk slaagt hun opzet tegen de corruptie van de Waalse politiek. Het wordt aangenaam vrijen voor de partner van Solio?

  2. Mateke pleit voor een links leger om extreem Rechts te verslaan.Deze yuppie,die maar twee versnellingen kent:Point Mort en Achteruit,verkoopt mooie praatjes en oude wijn in nieuwe zakken!’t Kan verkeren zei Bredero.Eindelijk gaan in Wallonië ook de ogen open.

  3. er zal bloed vloeien,de waalse anarchisten zullen de rechtsen,fasco’s bevechten,een burgeroorlog in wording,1830 is opnieuw in zicht.Wij , echte Vlamingen zullen opnieuw met de gekende koosnaampjes verweten worden,den flup en betty moeten de guillotine nog niet vrezen.

  4. Indien de verschillende waalse rechtse groupuscules samenwerken , en zich niet langer laten verdelen door geïnfiltreerde staatsvuiligheidsagenten , heeft Wallonië nog een mooie toekomst .

Plaats een reactie

Delen