Obama waarschuwt voor Republikeinse bedreiging voor democratie

Voormalig Amerikaans president Barack Obama. Shutterstock

Uncategorized

Obama waarschuwt voor Republikeinse bedreiging voor democratie

Anton Schelfaut

Volgens de voormalige Amerikaanse president Barack Obama staan de Verenigde Staten en de wereld op een kantelpunt tussen twee visies. Dat heeft hij zaterdag gezegd tijdens een speech op een verkiezingsbijeenkomst van de Democratische kandidaat bij de gouverneursverkiezingen in de staat Virginia. Ook bestempelde hij de Republikeinse kandidaat als een bedreiging voor de democratie.

Enerzijds ziet Obama “een gemene politiek van verdeeldheid, conflict en cynisme”. “Maar het goede nieuws is dat er nog een weg is, waarbij we samen grote problemen oplossen en onze samenleving heropbouwen om steeds meer mensen een beter leven te geven.”

De voormalige president meent dat de keuze tussen beide visies bepalend is, “niet alleen voor de volgende jaren, maar voor de volgende decennia of misschien wel langer”.

Campagne

Obama voert in Virginia campagne voor de Democratische kandidaat-gouverneur Terry McAuliffe (64), die een tweede termijn als gouverneur van Virginia ambieert. De Democraat zag zijn voorsprong op Republikein Glenn Youngkin, die gesteund wordt door Donald Trump, in recente peilingen slinken.

Tijdens een bijeenkomst op de universiteit in Richmond verklaarde Obama dat Youngkin onderwijsbanen wil schrappen en de toegang tot abortus wil inperken. De oud-president stelde ook de visie van de Republikein op de afgelopen presidentsverkiezingen aan de kaak. “Hij heeft ook gezegd dat hij de stemmachines die bij de laatste presidentsverkiezingen zijn gebruikt opnieuw wilde controleren. Echt? De leugens en samenzweringstheorieën aanmoedigen die we al die tijd hebben moeten doorstaan? En ja, we worden verondersteld te geloven dat hij gaat opkomen voor onze democratie?”, vroeg Obama zich hardop af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Obama waarschuwt voor Republikeinse bedreiging voor democratie”

  1. Wat heeft Obama in zijn 8 jaar als president eigenlijk verwezenlijkt,buiten mooie praatjes verkopen?Dat hij maar in zijn vakantiehuisje van 14,5 miljoen dollar zijn oude dag doorbrengt terwijl veel zwarte/blanke Amerikanen onder kartonnen dozen moeten slapen.Alle vooraanstaande Dem’s zoals Pelosi,Warren,Clinton…..hebben luxe villa’s en penthouses maar worden geacht de gewone man/vrouw te vertegenwoordigen!Laat mij niet lachen.Dit doet mij denken aan de biefsteak/caviaar politici van Vooruit waarvan ons mateke het boegbeeld is!Bij de PS lopen er trouwens ook genoeg van die adepten.

Plaats een reactie

Delen