Russisch president Vladimir Poetin deed de uitspraken tijdens een speech voor discussieclub Valdai. (Beeld: Twitter)

Russisch president Vladimir Poetin deed de uitspraken tijdens een speech voor discussieclub Valdai. (Beeld: Twitter)

Cultuuroorlog

Poetin: geslachtsverandering bij kinderen “misdaad tegen de mensheid”

Damien Segers

In een scherpe kritiek op de transgenderbeweging heeft Russisch president Vladimir Poetin gezegd dat het een “misdaad tegen de menselijkheid” is om te stellen dat kinderen van geslacht of gender kunnen veranderen. Dat meldt Amerikaanse krant The Washington Post.

Tijdens een toespraak in Sochi uitte Vladimir Poetin felle kritiek op de transgenderbeweging. Zo stelde hij dat het aanleren aan kinderen dat “een jongen een meisje kan worden en vice versa” misdadig is. Verder suggereerde de Russische leider dat de transgenderbeweging een einde wil maken aan zaken zoals “vader, moeder, familie en verschillen tussen de geslachten“.

In dezelfde speech benadrukte Poetin het belang van “spirituele waarden en historische tradities” en waarschuwde hij voor de “socioculturele verstoringen” die uitgaan van Westerse progressieve denkers. Zij geloven bijvoorbeeld volgens de president in “het agressief verwijderen van de eigen geschiedenis en omgekeerde discriminatie tegen de meerderheid“. Bovendien stelde de president dat het ieders volste recht is om te geloven in wat ze willen. Hij vraagt echter wel dat dergelijk gedachtegoed wegblijft uit Rusland.

Eerder al ophef omtrent LGBT-aanpak

Het is niet de eerste maal dat president Vladimir Poetin zich kritisch uit tegenover LGBT-personen. Zo tekende hij in 2013 een wet tegen “homoseksuele propaganda“. Deze zou ervoor moeten gezorgd hebben dat LGBT-idealen niet aangeleerd worden aan kinderen. De meerderheid van het Westen en verscheidene mensenrechtengroepen veroordeelden de wet. Zo zou de wet te vaag zijn en discriminerend tegenover seksuele minderheden. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde dat de wet de mensenrechten schond. Ten slotte zou de wet homofobie en stigma in de hand gewerkt hebben, wat volgens het Hof niet verenigbaar is met de waarden van een democratische samenleving.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

13 gedachten over “Poetin: geslachtsverandering bij kinderen “misdaad tegen de mensheid””

  1. Poetin is geen koorknaap en ik denk niet dat het een lolletje is om onder zijn regime te leven en er een andere mening op na te houden
    Hij slaagt er wel steeds in om de problemen correct te benoemen
    Hoe erg is het wanneer je meer verbondenheid voelt met een echte buitenlandse dictator dan met 80% van de zelfverklaarde elite van je eigen volk

  2. Over het buiten spel zetten van politieke tegenstanders hier en de politieke moorden in Europa van de afgelopen decennia, genre Pim Fortuyn, Theo Van Gogh en Samuel Pathy, zullen we maar zwijgen zeker. Want het is hier zoveel beter gesteld met de democratie.

  3. Neemt niet weg dat hij hier overschot van gelijk gelijk heeft.
    Wie is die “meerderheid van het westen” trouwens? Dat zelfverklaarde moreel superieure extreem links clubje dat in onze media te veel aandacht krijgt?

  4. Poetin werd democratisch verkozen. Alexander De Croo (premier) en Jan Jambon (minister-president) niet. De Amerikaanse president, Harry S. Truman, die twee atoombommen liet droppen op twee burgerlijke doelwitten in Japan werd nooit vervolgd of veroordeeld voor deze oorlogsmisdaden. Sterker nog het idool van de linkse kerk, president Obama, vertikte of durfde niet, zijn excuses aan te bieden bij een bezoek aan Hiroshima in 2016. Dat heet het voorrecht van de Westerse selectieve ethische normen.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen