Premier Alexander De Croo - Photonews

Premier Alexander De Croo - Photonews

Uncategorized

Premier De Croo zit maandag samen met kernkabinet om coronasituatie te bespreken

Niels Geerinck

Premier Alexander De Croo (Open-Vld) zal maandag met het kernkabinet samenzitten en de huidige coronasituatie in ons land evalueren. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er enkele maatregelen terug in werking treden, waaronder een mondmaskerplicht in binnenruimtes.

De Croo gaf vorige week al aan een voorstander te zijn van het invoeren van een mondmaskerplicht in bepaalde binnenruimtes. Ook de federale minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (Vooruit) trad hem daarin bij.

“Geen sluitingen”

Maandag zit het kernkabinet rond de tafel en zullen ze de informatie afkomstig uit de expertengroep en het coronacommissariaat evalueren. Een sluiting van bepaalde sectoren wil de premier echter wel vermijden en hij benadrukt dat daar momenteel geen sprake van is. Op federaal niveau zal naar alle waarschijnlijkheid wel een nieuwe mondmaskerplicht in binnenruimtes op de onderhandelingstafel liggen.

In ons land zijn al bijna 9 miljoen Belgen volledig gevaccineerd. Desondanks vindt de premier echter wel dat “waakzaamheid” en “voorzichtigheid” geboden zijn in de komende weken en maanden. “Zeker nu mensen opnieuw meer contacten hebben, het weer verslechtert en mensen meer binnen zitten“, zo klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Premier De Croo zit maandag samen met kernkabinet om coronasituatie te bespreken”

  1. Waarom deze staatsgreep premier weer afbeelden met mondvod? De speeltuin voor “experten” en regerende politici) is weer open. Nietegenstaan ik 2 x *gevaccineerd ben, en velen met mij, is het licht aan het einde van de corona tunnel gewoon een aanstormende trein. Een trein vol bullshit. * Met veel tegenzin.

  2. In Franstalig België zijn de mondmaskers nooit weg geweest. Daar stijgen de besmettingen ook ( en misschien nog meer ) . Waarom zouden wij na 1 maand zonder ze dan terug moeten opzetten. Volgens alle media 2 maand geleden : mondmaskers helpen …een beetje !

Plaats een reactie

Delen