Zuhal Demir (N-VA): "Ik geloof niet in een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet"

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Photo News

Cultuuroorlog

“Rot op met je boerka”: Erica Meiland onder vuur na uitspraken over islam

Anton Schelfaut

Erica Meiland (57) ligt onder vuur na enkele opvallende uitspraken over moslims en hoofddoeken. De realityster sprak zich onder meer uit tegen gelukzoekers en noemde de hoofddoek een vorm van onderdrukking.

In haar nieuwe biografie noemt Erica Meiland de hoofddoek en de boerka symbolen van de onderdrukking van vrouwen. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka.”

Vrijdagavond gaf ze in de Nederlandse talkshow Jinek ook haar mening over de islam. “Ik vind sowieso dat er niet meer islam naar Nederland moet komen. Hier kun je vrij zijn, hier mag je je eigen keuzes maken. Neem die vrijheid! Maar ja, binnen islamitische families is dat natuurlijk ook moeilijk, want je wordt verstoten”, hekelde ze.

Sinds het verschijnen van de biografie en haar optreden bij Jinek krijgen Erica en haar familieleden heel wat haatberichten op sociale media. “Ik ben volgens hen een racist. Maar volgens mij zijn moslims geen ras dus dat kan niet”, reageert ze bij Shownieuws. “We moeten gewoon kunnen zeggen wat we willen. Het is mijn mening.”

“Profiteurs”

Erica, die naar eigen zeggen absoluut niet bang is, blijft achter haar uitspraken staan. “Pinguïns zijn dat ja. Ja, ik kan niet tegen een hoofddoek, echt niet. Ik denk dat heel veel mensen erover denken zoals ik erover denk. Je hebt hele goede islamieten hoor – en daar heb ik helemaal geen bezwaar tegen – en ik ben ook echt niet tegen vluchtelingen, maar ik ben wel heel erg tegen mensen die hier komen om te profiteren.”

Erica wil dan ook af van die “profiteurs”. “Je ziet bij de grens van Zuid-Spanje ook vaak dat het altijd jonge mannen zijn met een iPhone en een Adidas-shirt aan. Dan denk ik: ja, dat is niet de bedoeling. Je moet mensen helpen die uit het systeem willen komen, maar wees dankbaar, ga de taal leren, zet je in. Kijk naar Chinezen. Daar hebben we toch ook nooit last van gehad? Die werken hard, leren de taal, geen probleem, kom maar. Maar die klaplopers die allemaal geld naar Turkije sturen, daar hebben we geen behoefte meer aan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

21 gedachten over ““Rot op met je boerka”: Erica Meiland onder vuur na uitspraken over islam”

  1. Inderdaad, islam is geen ras maar een idiote ideologie. Maar de moslims zeggen nooit dat ze in de moskee gaan bidden uit de koran. Koran 2/24: 24. Doch, indien gij het niet kunt doen – en gij zult het nimmer kunnen doen – wacht u dan voor het Vuur, dat voor de ongelovigen is bereid, welks brandstof mensen en stenen zijn. Remember 9/11. Het staat letterlijk in de koran en gesubsidieerd door bart somers uit Mechelen. Nooit heeft er iemand mij de meerwaarde van de islam aangetoond, ook andere sekten moeten verboden worden en liefst zelfbedruipend zijn, het kan toch niet dat wij zulke idiotie moeten subsidiëren.

  2. Ik kan het niet beter verwoorden.
    Ze zegt niet enkel de waarheid, en dat van velen denken, ze is vooral zeer moedig en dit in tegenstelling van vele andere cultuur mensen, journalisten, BV’s … die enkel maar laf zwijgen om wat voor reden ook.

  3. Zouden de vrouwen die hier vrijwillig een hoofddoek dragen beseffen dat veel mensen die hoofddoek uiteraard associëren met islam en denken aan de aanslagen New York , Parijs , Berlijn , Zaventem, Nice en andere en dat wij elke dag in het straatbeeld met dit religieus symbool geconfronteerd worden ? Dat zij hierdoor minder kansen krijgen op de huur en arbeidsmarkt is dan ook te begrijpen. Vlamingen zijn echt geen racisten.

  4. Er zouden meer mensen als Erica moeten zijn.
    Meer mensen die wel denken zoals Erica maar
    het niet uiten.
    Voor zover nodig, mijn steun heb je….ik
    denk er precies zo over.
    Maar hopen dat die drijvende kruik uiteindelijk
    breekt.

  5. Sinds wanneer zou kritiek op de islam “racistisch”(sic) zijn . Moslims zijn toch geen aparte etnie maar behoren, net als Christenen, tot meer dan één enkele ethnie , een Moslim uit Sudan, een uit de Maghreb en een uit Maleisië behoren allen tot een andere etnie, wat de visu objectief-correct constateerbaar is voor wie geen politiek-correcte paardenbril torst.

  6. Nu heb ik nog meer respect voor deze dame. Werken kan zij als de beste en snelste. Ze is altijd bezig en dan mag zij een goed en veel euro’s verdienen op de televisie. Al het gene zij zelf zegt over moslims is echt de waarheid. Zij komen enkel naar hier om te profiteren en om al onze euro’s te versturen naar hun land van herkomst. Hier zijn dan zoveel eigen mensen die geen euro krijgen van de OCMW en zij(de zogenaamde vluchtelingen) krijgen woonst, eten, vergoedingen en werken dat kennen ze niet. Enkel illegale dingen doen zoals drugs, ratten en stelen en nog veel ergere dingen. Er zijn wel normale/goede allochtonen maar je moet ze wel zoeken. Eén woord als men over dat gespuis praat, PROFITEURS. En waarom moeten wij altijd zwijgen omdat ge B/V of B/NL bent? Wij hebben ook rechten en wij volgen de wet van het land. AANPASSEN of OPKRASSEN . uit

  7. Klopt bv s zoals Jeroen Meeus die in een talkshow aan een moslimmeisje die twijfelde of ze wel of niet een hoofddoek zou dragen, zei dat ze de hoofddoek moest dragen dat ze er schoon mee stond , goe bezig

  8. Proficiat en veel sterkte, Eer, want de landverraders, en onze cultuur-verloochenaars zullen er alles aan doen om jou het leven zuur te maken en je als een misdadiger te doen doorgaan. Dank zij mensen zoals jij, belanden we niet over 5 à 10 jaar in reservaten, zoals het die Indianen is vergaan : families uitgemoord, land onteigend en gestolen, totempalen vernietigd enz.

  9. Islam is een gewelddadige ideologie verkocht als religie. Mechelen is een stad bestuurd door liberaal/groene kaliefen bijgestaan door shariarechters. Het getuigt helaas over een geradicaliseerde geloofsbelijdenis door een significant deel van het Mechelse electoraat (OVLD en Groen). Nu nog de sint-romboutstoren ombouwen tot minaretten en jaarlijkse verplichte deelname aan bedevaarten naar Mekka en de cirkel is rond.

  10. Vrouwen en gelijke kansen. Tal van Afrikaanse vrouwen verdedigen de bigamie. Zij leven niet in een harem met hun kroost en pater familias, maar afzonderlijk met hun kroost en worden dus ingeschreven als gezinshoofd op het gemeentehuis. De pater familias tekent present om de inkomsten van de vrouwen(bijzitten) te innen en om hen te honoreren met de nodige intieme momenten. Geen Me Too toestanden in die sector en evenmin klachten over stalking. In tegendeel verdedigen Afrikaanse vrouwen het systeem als een cultureel erfgoed. Quid Marokkaanse leefwereld in Brussel? Een Marokkaans meisje kleedde zich Westers tot haar 17 jarige leeftijd. Toen maakte ze kennis met een in Brussel levende 19 jarige Marokkaanse jongen. Die ging samen met zijn vader haar ten huwelijk vragen bij haar vader. Vanaf dat moment veranderde haar dresscode in overeenstemming met de tribale en religieuse gebruiken en regels van het kalifaat. Integratie en inclusieve maatschappij werken niet als je de de religies en culturen van de derde wereld invoert, erkent en beloont met subsidies in België en Vlaanderen. Keer op keer worden generaties jonge migranten moreel gedwongen zich te plooien naar tribale en religieuze gebruiken van de landen van herkomst van hun ouders en grootouders. Mijn voorstel: De toegang tot gebedshuizen verbieden onder de leeftijd van 16 jaar. Afschaffing van de financiering voor de bedienaars van religieuze instellingen. Godsdienstlessen in het onderwijs vervangen door lessen filosofie.

  11. Alle respect voor deze dame. Zij durft zeggen wat de meesten van ons denken, maar niet durven uitspreken in een samenleving die gedomineerd wordt door een minderheid van onderkruipers en een linkse pers en tv.
    Maar ze speelt wel met haar leven …

  12. Het is heel ver gekomen dat men zelfs geen kritiek meer mag hebben op een achterlijke en anti westerse ideologie en op de uiterlijke tekenen daarvan. De meeste mensen met bekendheid zijn te laf om hun gedacht te zeggen en doen liever aan zelfcensuur. Deze dame trekt zich van de woke dictatuur niets aan en zegt voluit haar gedacht. Respect!

Plaats een reactie

Delen