INTERVIEW. Gerolf Annemans over onafhankelijkheid: “Vroeger ging het over José Happart en BHV, nu gaat het over de financiële catastrofe van België”

Gerolf Annemans. Foto: via redactie

Cultuuroorlog

Ruim 600 extreemlinkse betogers verstoren boekvoorstelling Eric Zemmour

Simon Segers

In Nantes zijn zaterdag ruim 600 extreemlinkse activisten binnengedrongen op een boekvoorstelling van de Franse auteur en potentiële presidentskandidaat Éric Zemmour. Het collectief ‘Nantes Révoltée’ had opgeroepen om dit gebeuren te verstoren.

Een groep amokmakers slaagde er in zich een weg te banen richting de zaal waar Zemmour zijn nieuwe boek ‘La France n’a pas dit son dernier mot’ presenteerde. Onder hen bevonden zich leden van de Confédération nationale du travail (CNT), een anarchistische vakbond, de Franse Communistische Partij (PCF) en de gilets jaunes.

“Zemmour à mort”

Wegens de aankondiging van de protesten had de beveiliging extra voorzorgsmaatregelen genomen, zo werd onder andere een nabije voetgangersbrug afgesloten. De manifestanten slaakten slogans als “Zemmour à mort, à mort les fachos” (Dood aan Zemmour, dood aan alle facisten, red.). Verschillende manifestanten gebruikten ook karren om stilstaande politiewagens te rammen en zelfs naar beneden te gooien, hoewel niemand hierbij gewond raakte. De aanwezige agenten zetten uiteindelijk traangas in om hen te verdrijven. De prefectuur liet weten dat er geen arrestaties werden verricht, maar er wordt wel nagegaan of de betrokkenen geïdentificeerd kunnen worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Ruim 600 extreemlinkse betogers verstoren boekvoorstelling Eric Zemmour”

  1. Geen arrestaties verricht ? dus de politie is medeplichtig aan het vernielen van hun eigen materiaal en verzaken aan hun plicht de vrije meningsuiting te beschermen . En is geen enkele van die 600 nitwits zelf in staat om een boek te schrijven ? Of een simpel pamfletje ? Bij gebrek aan argumenten geweld gebruiken , de anderen verstoren , en dan nog de hypocrisie hebben van de anderen voor ” facho ” uit te maken .

  2. Het wordt wel eens tijd dat de rechterkant deze linkse linkies eens een goei pak rammel geeft. De tijd van vreedzame gesprekken is voorbij. Rechts, verenigd u en slaat terug!

  3. Links voelt weer aan dat iemand de ijskoude waarheid heeft vertelt dus komen er onmiddellijk doodsbedreigingen van. Ik begrijp niet dat politici die in een democratie leven, zo willen ze toch dat het benoemd wordt, dit tolereren en steeds weer weg kijken. Stel dan Zemmour dergelijke betoging met geweld had georganiseerd, Macron had het leger ingezet en er waren doden gevallen. Van een “democratie” kun je moeilijk nog spreken als links alles mag, en andere partijen niets. Een beetje zoals hier, waar in onze democratie de pers zelfs afgekocht wordt door onze vivaldi politici.

  4. Rechts gebruikt argumenten via de dialoog en de Marxisten gebruiken geweld bij gebreke van argumenten. Quid de liberale radicalen (OVLD)? Die manipuleren politie en gerecht tegen kritische stemmen of schakelen de (liberale) staatsveiligheid in.

  5. Waarom werd de lange wapenstok en taser niet gebruikt ? Omdat politiek-correct beschouwd de vermeende “Rechten vd Crapuleuze Mens” zouden primeren op de “Rechten vd Slachtoffer Mens” ?

Plaats een reactie

Delen