Donald Trump hekelt beleid van Joe Biden in Afghanistan: "Missen jullie me al?"

Voormalig Amerikaans president Donald Trump. Shutterstock

Uncategorized

Trump wil via rechter Twitteraccount terugkrijgen

Anton Schelfaut

Voormalig Amerikaans president Donald Trump wil via een federale rechter de toegang tot zijn geblokkeerde Twitteraccount afdwingen. Dat blijkt uit documenten die zijn advocaten hebben ingediend bij een rechtbank in Miami. Trump werd begin dit jaar, in de nasleep van de bestorming van het Capitool, geëxcommuniceerd door Twitter en andere socialemediaplatforms.

Trump, die meer dan 88 miljoen volgers had op zijn Twitteraccount, gebruikte het platform veelvuldig als communicatiemiddel. Volgens de oud-president oefent Twitter “een mate van macht en controle uit over het politieke discours in dit land die onmetelijk, historisch gezien ongekend en uiterst gevaarlijk is voor het open democratisch debat”, zo staat te lezen in het verzoek aan de rechtbank.

De Republikein meent dat Twitter hem onterecht “gecensureerd” heeft door waarschuwingen bij zijn berichten te plaatsen. De berichtensite wees erop dat informatie in die tweets “mogelijk misleidend” of “in twijfel getrokken” is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Trump wil via rechter Twitteraccount terugkrijgen”

Plaats een reactie

Delen