VBJ pleit voor gemeenschapsplicht voor schoolverlaters
Uncategorized

VBJ pleit voor gemeenschapsplicht voor schoolverlaters

Anton Schelfaut

VBJ, de jongerenafdeling van Vlaams Belang, lanceerde zaterdag haar nieuw programma. De Vlaams Belang Jongeren pleiten onder meer voor een gemeenschapsplicht voor schoolverlaters voor een periode van negen maanden. “Wij willen mee de toekomst van onze Vlaamse jeugd vormgeven”, zegt voorzitter en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans.

Volgens Brusselmans mist onze maatschappij vandaag sociale cohesie. “Dit heeft uiteraard te maken met het failliet van de multiculturele droom, maar er zijn ook andere elementen die een rol spelen”, legt hij uit.

Het gebrek aan burgerzin hoopt de jongerenvoorzitter deels op te lossen door de invoering van een gemeenschapsplicht voor schoolverlaters voor een periode van negen maanden. “Jongeren moeten hierbij de keuze krijgen tussen de vroegere legerdienst of een andere vorm van maatschappelijk werk, bijvoorbeeld als vrijwilliger bij de brandweer. Bovendien kan onze generatie op die manier iets terugdoen voor de maatschappij die ons zo veel kansen geeft.”

Ook veiligheid blijft een belangrijk thema voor de Vlaams Belang Jongeren. “In het nieuwe programma staan meerdere voorstellen om onze straten en uitgaansbuurten terug veilig te maken, gaande van de legalisering van pepperspray tot de nultolerantie voor alle illegale soft- en harddrugs”, aldus nog Brusselmans.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “VBJ pleit voor gemeenschapsplicht voor schoolverlaters”

  1. Ziet ge de allochtoontjes al gemeenschapsdienst doen ? En de “dienstweigeraars” in de “moeilijke wijken” ? Gaan ze die in het gevang steken ? Voor achttien maanden ? Pas op dat Petra jullie niet neerbliksemt met vuur uit een gascentrale !

  2. Goed idee ! Als het ook maar geldt voor : 1° meisjes, 2° schoolverlaters met dubbele nationaliteit. En op de laatste schooldag van iedereen vingerafdrukken nemen.

  3. Geen enkele politieke partij zal dit voorstel nog maar durven of willen overwegen. Nochtans het is de beste weg voor integratie en vooral om verantwoordelijkheid voor de maatschappij, voor mekaar, bij te brengen. Ook kan men ervaring opdoen in een bepaalde job (chauffeur bv.).En er is ook nog de discipline … Eindelijk komt een politieker ermee voor de dag, proficiat VBJ !!!

Plaats een reactie

Delen