Barbara Pas & Chris Janssens (Photonews)

Barbara Pas & Chris Janssens (Photonews)

Uncategorized

Vlaams Belang niet te spreken over uitbreiding coronapas

Pieter Van Berkel

Oppositiepartij Vlaams Belang verzet zich tegen het invoeren van een coronapas voor kleinere activiteiten, zoals in de horeca. “Wij zijn voor vaccins – want vaccins werken – maar wij zijn ook voor persoonlijke vrijheid en burgerrechten. Burgers horen daarenboven andere burgers niet te controleren, dat is politiewerk”, zeggen fractieleiders Barbara Pas en Chris Janssens.

Het Overlegcomité besloot dinsdag om het Covid Safe Ticket uit te breiden naar binnensdeurse horeca-activiteiten, kleinere evenementen en fitnesscentra. Ook wordt de mondmaskerplicht opnieuw ingevoerd in winkels en publiek toegankelijke binnenruimtes van gebouwen. Volgens oppositiepartij Vlaams Belang verbreken zowat alle meerderheidspartijen op het federale en Vlaams niveau hiermee hun eerdere beloftes.

“Ernstige schending van fundamentele rechten”

Kamerfractieleider Barbara Pas heeft het over “een ernstige schending van tal van fundamentele rechten”. “Eerst en vooral horen burgers elkaar zo niet te controleren”, zegt Pas. “Dat is politiewerk. Ten tweede wordt het medisch geheim hiermee zomaar ten grabbel gegooid. Ten derde is het vrije keuzerecht, zeker als het over fysieke integriteit gaat, centraal in onze samenleving.”

“Deze regering laat met de ene hand toe dat burger zich vrij al dan niet laten vaccineren en met de andere hand staat de regering klaar om op allerlei manieren ‘ongewensten’ te straffen”, klinkt het nog. “Hier passen wij voor. Een verplichte coronapas in een regio met 92 procent vaccinatiegraad is geen maatregel voor de volksgezondheid, het is gefaald beleid. Wij zullen ons hier dan ook met hand en tand tegen verzetten.”

Voor fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens is Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kop van jut. “Eens te meer opnieuw hebben we gezien wat zijn woord betekent”, zegt Janssens. “Het overlegcomité beslist immers in consensus dus Jambons stem is doorslaggevend. Maar ondanks zijn flamingantische praatjes blijkt alweer het been stijf houden ten aanzien van federale druk en de PS een te moeilijke taak. Deze Vlaamse minister-president leidt Vlaanderen niet, deze minister-president wordt geleid door de PS en België.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

48 gedachten over “Vlaams Belang niet te spreken over uitbreiding coronapas”

  1. Wat is er mis met een coronapas, als lid van VB, sta ik achter het tonen van de coronapas, het zou overal verplicht moeten worden, zij die zich niet willen laten inenten zijn in mijn ogen misdadigers. Ik ben 74, en heb samen met mijn echtgenote covid 19 gehad, dat was voor de vaccinaties zijn begonnen, en zijn daarna samen nog eens gevaccineerd, wij doen ons best om niemand te besmetten maar blijkbaar zijn er velen die daar niet van wakker liggen.

  2. Ik ben voor een onafhankelijk Vlaanderen, maar als dat wordt geleid door een individu zoals Jan Jambon…dan pas ik. Dit is echt geen leider voor het Vlaamse volk. Dat hij dan nog uit een nationalistische partij komt, maakt het alleen maar erger.

  3. 1) of de vaccins werken is maar de vraag.
    2) de coronapas dient enkel om staatsongehoorzamen te pesten, want geeft een vrijgeleide aan staatsgehoorzamen om verder te besmetten en de pandemie te rekken
    3) nogmaals bewijst JJ en N-VA geen Vlaamse partij meer te zijn

  4. Vaccins werken, zegt het VB. Inderdaad, echte vaccins doen dat. Maar dit is nog altijd experimenteel spul, waar weinig over geweten is, zowel over de werking als over de bijwerkingen. Eén ding staat vast: wij betalen voor dat experiment, waarbij enkel de Big Pharma met absolute zekerheid baat heeft.

  5. Terecht ! Weldra moeten we nog een Coronapas tonen om ons gevoeg op de porseleinen troon in het kleinste kamertje te mogen plegen. Waarom blijft de Privacy Commissie zo laks en gedwee aankijken tegen die gegevens op onze Coronapas ? Al decennia lang worden onze Burgerlijke Vrijheden schijf per schijf verder en verder geamputeerd door een tsunami diarree aan verboden en geboden en zeker niet alleen qua onze op Biafraans dieet gestelde gewezen “Vrijheid va Meningsuiting”, cfr het recent anti-Voorpost PoCo-Loge vonnis.

  6. Beste Henri, alle respect voor uw standpunt, maar het vaccineren dient enkel en alleen ter persoonlijke bescherming, niet tegen het mogelijk verspreiden van het virus. Dat verspreiden kan zowel een niet-gevaccineerde als een gevaccineerde op zijn geweten hebben.
    Met de coronapas delen ze de bevolking op in A en B burgers, en zetten ze onterecht een heksenjacht in op niet-gevaccineerden.

  7. Ik ben zelf als VB’er ook niet noodzakelijk een tegenstander van een coronapas, maar Pas heeft wel een punt dat het niet de taak van de burgers is om elkaar te controleren, dat roept nare herinneringen op aan de DDR.

  8. Ik vind het interessanter om te weten dat de persoon waar ik naast zit HIV, Hepatitis B, TBC, Schurft en noem maar op heeft dan een lading covid 19, waarvan je na het vaccin hooguit een griepje lan krijgen. Van covid19 krijgt 99,97% van de bevolking namelijk niets waarvan iemand moet wakker liggen.

  9. @ Dreesen Henri. Ik ben het eens met u. Ik droeg al een mondbescherming toen het het nut ervan nog werd betwist door Marc Van Ranst, viroloog en de Belgisch liberale minister van gezondheid, Maggie De Block. Nu steun ik de beslissing om de Coronapas in te voeren in het belang van de volksgezondheid. De strijd tegen het virus vereist solidariteit en discipline. Het recht op veiligheid is imperatief en primeert. Partijpolitieke spelletjes zijn nu niet aan de orde.

  10. Wat ben jij een idioot zeg. Als ge gevaccineerd bent hoef je toch niet bang te zijn, of heb je niet door dat de vaccins dan niet werken. En trouwens, gij kunt zelfs besmet geraken door gevaccineerde personen, wat dus een vals gevoel van veiligheid geeft. Wat is uw probleem dan met niet gevaccineerde. Gij bent zo iemand die in de oorlog zen buren aangeeft omdat ze bepaalde mensen verbergen op zolder. Dit was ook het gezag dat bepaalde dat je dat moest doen, hé. Denk hier maar eens goed over na vooraleer je domme uitspraken doet.

  11. Als lid van Vlaams Belang ( ruim 30 jaar) vind ik dit uiteraard juist dat de partij zich hier tegen verzet. Maar anderzijds vind ik het wel jammer dat de partij zo lang is mee gegaan in het corona” verhaal” van de staatsgreep regering. Dat er in het begin nog vele onduidelijkheden waren en er moest gezocht worden wat er juist aan de hand was daar heb ik alle begrip voor.
    Maar het was tijdens de “tweede golf” al vrij snel duidelijk dat er meer aan de hand was dan het virus. Een “foutje” dat zich waarschijnlijk bij de volgende verkiezingen zal laten voelen. Niet bij mij, want wat is het alternatief ???

  12. Stop met uw idealisme zoals de virologen en staat wenst, het gaat niet om de gezondheid hoor want 80procent van de opgenomen mensen in ziekenhuizen zijn gevaccineerd. Het is ondertussen geweten dat gev. zelfs vlugger ziek kunnen worden dan niet gev. En dus dit Coronapaspoort is slechter dan goed, want een gev. moet zich niet laten testen!

  13. Mevrouw Vervoort.Ik ben 2x gevaccineerd.Er bestaat geen enkel vaccin dat 100% veilig is maar het is beter dan niks.Hier hebben veel mensen voor gezwoegd.Wie een coronapas heeft kan ook besmet zijn met het virus zonder symptomen te vertonen.Ik vind dit pas gewoon nutteloos.Het is een kunstmatig opgewekt virus .Zijn voorgangertje deed zijn ronde al in 2003.We moeten nu doorzetten.Er is geen weg terug.

  14. Als titel op de corona pas : Vaccin macht frei , en zij die niet gevaccineerd zijn een geel coronasterretje op hun revers naaien . dat moet toch een natte droom zijn voor marxistische gangsters als van rampst en frankie de geldverbrander ?

  15. Dat zou ik nu echt niet zo dom vinden, Werner. Ik ben Vlaams nationalist en republikein, maar erge voorstander van de Corona pas. Je mag me nu dom noemen maar ik blijf bij mijn standpunt. Het is de normaalste burgerzin.

  16. Hoe ga je volgens u HIV krijgen of Hepa-B van iemand die naast je zit? Je moet er al naalden mee delen of buttseks doen. Covid is geen griep. Genetisch staan wij dichtr bij slakken dan Covid bij influenza. Do your research !

  17. Omdat jij ze niks over weet betekent niet dat de rest de moeite niet doet zich even in te lezen. U vertelt onzin. mRNA doet wat alle vaccins doet : her immuunsysteem activeren. De tech bestaat al 20 !!! jaar. Informeer je, praat daarna

  18. Als ze een echte invloed willen hebben op de volksgezondheid dan moeten ze ook een pas maken voor rokers, dikke mensen, mensen die niet sporten en hongerstakers natuurlijk! Roken of obesitas is meer schadelijk voor uw gezondheid dan niet gevaccineerd zijn!!!

  19. twee ratten in de riool; vraagt de ene aan de andere of ze haar vaccin gaat nemen. “zijde zot” antwoordt die andere rat, “ze zijn maar pas aan t testen op de mens !”

  20. u gaat niet bepalen wat er in mijn lichaam mag ingespoten worden. indien u eens zelf wat basisonderzoek deed zou u beseffen dat het vaccin nog steeds in een testfase zit, dit tot eind ’23. ik ben geen proefkonijn en zal dit vacin wel nemen als de bijeffecten bekend zijn en zijn effectiviteit bewezen is, op dit moment kunnen gevaccineerden nog steeds ziek worden en covid doorgeven. de cijfers worden ook zeer theatraal gepresenteerd maar zijn eigenlijk zeer weinig verschillend van de jaarlijkse grieprondes die we gewend zijn. heel deze plandemie is niet meer dan een rookgordijn waarachter de democratie en alle daarbij horende vrijheden worden omvergeworpen

  21. dat doen ze niet omdat ze dan verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van bijeffecten, nu is er niemand verantwoordelijk, de regering niet, de fabrikant niet en de arts die de spuit zet ook niet. u zal ook geen verzekeraar vinden die u hiervoor wil verzekeren. sta daar eens heel goed bij stil en vraag jezelf eens af waarom niemand die verantwoordelijkheid wil nemen.

  22. In Groot-Brittanië wordt ondertussen in officiële cijfers toegegeven dat de incidentie bij gevaccineerden ruim dubbel zo hoog is als bij niet-gevaccineerden. In mensentaal: als je 1000 gevaccineerden een PCR test laat doen, en ook 1000 niet-gevaccineerden, dan zal het aantal positieve testen bij de gevaccineerden ruim dubbel zo hoog liggen. Als je bezorgd bent over je eigen gezondheid, vermijd dan de mensen die wel gevaccineerd zijn.

  23. De vaccins lijken voorlopig wel te doen wat ze zouden moeten doen: mensen die risico lopen beschermen tegen zware ziekte of overlijden. Maar ze doen niet wat de politici en de pers zeggen dat ze zouden doen: de verspreiding van het virus stoppen. Dus ja, de coronapas is totaal nutteloos en zelfs gevaarlijk.

  24. Wat lees jij dan? … enkel MSM … dus overgesubsidieerde DPG Media en Mediahuis S H I T … dan kan ik UW “Fake” standpunt begrijpen … brainwashed tot in de ergste graad noem ik dit..

  25. Bij Covid Safe Ticket valt de vrije keuze om zich te laten vaccineren volledig weg, je wil erbij horen, laat je vaccineren. Ik persoonlijk vind de invoering van het Covid Safe Ticket waanzin. Een boel debielen zullen alles weer loslaten, alsof er niks aan de hand is. Ik ken iemand die twee vaccins heeft gehad, ze zit nu thuis met covid 19 en haar 18 collega’s in quarantaine, maar ze hebben allemaal hun Covid Safe Ticket.

  26. Fout mijnheer Janssens ! Compleet fout! Vaccinatie is een sociaal engagement waarbij we de mensen rondom ons, en vooral zij die verzwakt zijn, beschermen. Jouw ingesteldheid is puur egoïstisch en druist in tegen alle maatschappelijke basiswaarden .

  27. Een vaccinatie is geen sociaal engagement, maar wel een geneeskundige ingreep met de bedoeling antilichamen op te wekken tegen een ziekteverwekker. Sorry, maar u zit er volledig naast wanneer u dit als een sociaal engagement gaat vastleggen… wat ook blijkt uit uw argumentering waar u de andere spreker egoïsme en een gemis aan basiswaarden verwijt. Ik noem dat viswijvenpraat waarbij diegene die het hardst kan krijsen zijn groot gelijk probeert op te dringen. Ik heb al zo’n paar gesprekken gehad met personen die in volledige hysterie eindigden.

Plaats een reactie

Delen