Rachel Levine in uniform als eerste transgender admiraal van het USPHS Commissioned Corps (Wikimedia)

Rachel Levine in uniform als eerste transgender admiraal van het USPHS Commissioned Corps (Wikimedia)

Cultuuroorlog

VS benoemen eerste transgender als admiraal

Damien Segers

Dinsdag is in de Verenigde Staten een historische benoeming gebeurd. Transgender Rachel Levine (64), de viceminister voor Volksgezondheid en Sociale Zaken, werd vandaag beëdigd als admiraal in het ‘Public Health Service Comissioned Corps’. Dat maakt haar de eerste transgender viersterrenofficier. Dat meldt Amerikaanse krant The Washington Post

Rachel Levine, de Amerikaanse viceminister voor Volksgezondheid en Sociale zaken, is dinsdag beëdigd als admiraal van het ‘U.S. Public Health Service Commisioned Corps’. Dat is een van de acht geüniformeerde diensten in de Verenigde Staten, naast onder andere het leger en de marine. Dat 6000-koppige Corps reageert namens de federale overheid op gezondheidscrises, waaronder het toedienen van coronavirusvaccins en het verlenen van eerste hulpen na natuurrampen. Levine is de eerste vrouw en eerste transgender die de positie van admiraal bekleedt. Ze was eerder al de allereerste transgender minister in de Verenigde Staten.

Belangengroepen, zoals homorechtenorganisatie GLAAD, juichen de “historische” stap toe. Andere groepen echter, noemen het eerder een politiek handgebaar. “Biden doet aan quotapolitiek” sneerde de voorzitter van de conservatieve juridische actiegroep Judicial Watch Tom Fitton op Twitter. Levine zelf vindt haar benoeming meer dan een symbolische daad. “Ik doe dit vanwege mijn toewijding tot dienstbaarheid en met het hoogste respect voor het uniform dat ik zal dragen.

Levine was in haar vorig ambt staatsminister van Volksgezondheid voor de staat Pennsylvania. Ze is geschoold als arts, en doceert psychiatrie en pediatrie aan de medische universiteit Penn State College of Medicine. Ze maakte in 2011 de transitie van man naar vrouw. De minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Xavier Becerra noemde de benoeming alvast een “gigantische stap voorwaarts richting gelijkheid” voor de Verenigde Staten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

8 gedachten over “VS benoemen eerste transgender als admiraal”

  1. Het verval van een grootmacht. Het grote voordeel: het verval zal in de US voor iedereen “gelijk” zijn, maar wellicht niet noodzakelijk voor iedereen gewild. We all go “woke” down together.

  2. Is het tegenwoordig de mode om ‘verminkte wezens’ op topfuncties te plaatsen of wat. Waar gaat dit naartoe zeg, binnenkort roze legermaterialen of wat. Stop toch met deze waanzin en breng Trump maar terug.

  3. “Vrouw” ? Hoe zou een chirurg dan wel bij ombouw van een man tot een soort van “vrouw” dan een wel een baarmoeder en eierstokken kunnen inplanten vermits zijn darmen in de weg zouden zitten ?

Plaats een reactie

Delen