Warenhuizen in Californië moeten verplicht genderneutrale afdeling voor speelgoed hebben

Illustratiebeeld. Shutterstock

Cultuuroorlog

Warenhuizen in Californië moeten speelgoed aanbieden op genderneutrale afdeling

Anton Schelfaut

In de Amerikaanse staat Californië moeten grote warenhuizen vanaf 2024 speelgoed op een genderneutrale afdeling aanbieden. Californië is de eerste staat in de VS die een dergelijke wet invoert.

Volgens de nieuwe wet moeten warenhuizen beschikken over een afdeling die niet specifiek op één geslacht gericht is. Naast een jongens- en meisjesafdeling komt er dus ook een afdeling bij waar allerlei spullen, met uitzondering van kleding, voor zowel jongens als meisjes worden aangeboden.

De initiatiefnemer van de wet, afgevaardigde Evan Low, is “ongelooflijk dankbaar” dat deze is aangenomen. Hij liet zich naar eigen zeggen inspireren door zijn 10-jarige dochter, die zich afvroeg waarom bepaald speelgoed enkel op de jongensafdeling te vinden is. “De wet moet ervoor zorgen dat een jong meisje ook een politieauto, brandweerwagen of dinosaurus kan vinden. En tegelijkertijd, als een jongen wat meer artistiek is en wil spelen met glitter, waarom niet?”, verklaarde Low in de Los Angeles Times.

De wet geldt voor warenhuizen die meer dan 500 werknemers in dienst hebben, maar Low hoopt dat andere winkels zullen volgen. Sommige winkels hebben al soortgelijke veranderingen doorgevoerd. Zo beschikt de Amerikaanse warenhuisketen Target al sinds 2015 niet meer over een jongens- en meisjesafdeling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Warenhuizen in Californië moeten speelgoed aanbieden op genderneutrale afdeling”

  1. Hoeveel gender waanzin moeten we nog slikken? Man of vrouw zijn is een recht en geen vorm van onderdrukking. Een verplichte aanpassing aan de gender ideologie: dat is pas dictatuur.

  2. Al die mooie dingen komen uit Amerika.
    Woke cultuur, klimaatcrisis, China-bashing, Rusland bashing, gendergekte, lay flat, mosliminvasie, coronavirus.
    Die Amerikanen hebben het echt goed voor met ons. Echt wel.

  3. Nou ja, een meisje mag van mij best met een elektrische trein, model stoommachine of speelgoed Ferrari spelen. Niets mis mee. Ik speelde, lang geleden, wel eens met grote poppenhuizen. Ik richtte ze in, en speelde dan inbraak, gooide de meubels in de kamers en keuken om, en m’n Airfix soldaten moesten politie verbeelden die binnen stormden

  4. Een minderheid keurt zo’n aanpak goed en de stilzwijgende meerderheid blijft weer braafkes ja-knikken en dit nieuwe ?normaal? (aka Politiek Correcte BS) aanvaarden. Men heeft die genderkwestie in ’t leven geroepen, om onze aandacht minder op de politiek te vestigen, links heeft ons diene woke- en LGBTQXyz…onzin opgelegd ! Elke mens met ietwat gezond verstand kan niet anders dan toegeven dat het niet normaal is en tegen elke vorm van logica opbotst…Het is inderdaad een serieus toxische rage dat onze jeugd nog meer aan zichzelf gaat doen twijfelen, met alle gevolgen vandien…

  5. Daar is het vingertje weer van dat moet zo. Eigen baas in eigen winkel zou ik zeggen en daar heb ik geen bemoeizucht in nodig. Als mijn winkel je niet aanstaat, wel, blijf er dan weg.

  6. Zijn de politici in Californië werkelijk van de hand Gods geslagen ? Het valt op dat de grootste woke-zottigheden uit de VS en Engeland komen. De rector van de KULeuven liet een ander geluid horen, maar ondertussen zijn ze aan zijn universiteit toch maar aardig aan het leuteren over dekolonisatie. Het verschil tussen woorden en daden …

  7. Er zijn altijd jongens en meisjes geweest die dan mannen en vrouwen worden.Wie zich niet kan vinden in de producten in een afdeling(jongens of meisjes) kan altijd in de andere afdeling gaan kijken en eventueel kopen.Waarom moet alles op de schop omdat de LBGT plots vind dat zij de wetten moeten maken en iedereen hun ideeën moeten volgen,ze gooien gewoon hun eigen ruiten in en kweken terug meer weerstand tegen hun lotgenoten.
    zoiets riekt naar dictatuur.

  8. Nee mevrouw, alleen moet men stoppen met het ontkennen dat er nu eenmaal verschillen zijn tussen mannelijk en vrouwelijk. En daar is toch niks verkeerd aan ? Wat zijn wij mensen trouwens: wij behoren tot de zoogdieren, en ga eens in de dierenwereld kijken: daar kennen ze al die woke onzin niet.

Plaats een reactie

Delen