Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Hoge Gezondheidsraad adviseert extra vaccin voor wie Johnson & Johnson kreeg

Wijnand Meeus

De Hoge Gezondheidsraad adviseert alle Belgen die gevaccineerd zijn met het vaccin van Johnson & Johnson om een extra vaccin te nemen. Dat geldt dus niet alleen voor mensen ouder dan 65 jaar. In totaal zou het gaan over 363.000 Belgen, waaronder 243.000 Vlamingen.

Het extra vaccin zou minimaal twee maanden na de eerste vaccinatie worden toegediend. De Hoge Gezondheidsraad adviseert een extra vaccin van Pfizer/BioNTech of dat van Moderna. De beslissing komt er naar een Amerikaanse studie, gepubliceerd in het vakblad Science, dat beweert dat het coronavaccin van Johnson & Johnson zes maanden na inenting nog maar voor 13,1 procent beschermt tegen een besmetting met het coronavirus. Wel gaat het enkel om de besmetting van het virus, in verband met de bescherming voor een ziekenhuisopname is er geen extreme afname.

Het gaat voor alle duidelijkheid enkel nog maar om een advies van de Hoge Gezondheidsraad. Later dinsdag buigt de taskforce vaccinatie zich over het voorstel, daarna, waarschijnlijk woensdag, moeten de ministers van Volksgezondheid de finale beslissing nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Hoge Gezondheidsraad adviseert extra vaccin voor wie Johnson & Johnson kreeg”

  1. De “toegevoegde” vaccinaties zullen bitter weinig uithalen, aangezien die gemaakt zijn op een stam die reeds anderhalf jaar oud is, en er inmiddels vele varianten zijn opgedoken. Zoals ik reeds meermaals schreef: corona (de maatregelen) zullen ooit ontmaskerd worden als het grootste bedrog van deze eeuw. Of zoals professor Ionnanidis het zei aan de universiteit van Stanfort “de biomedische miskleun van de eeuw”.

Plaats een reactie

Delen