Uncategorized

Nederlands Kamerlid haalt uit naar Thierry Baudet: “Tegen fascisme is helaas nog geen prik uitgevonden”

Anton Schelfaut

Het Nederlandse Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan (Volt) heeft via Twitter uitgehaald naar Thierry Baudet, voorzitter van Forum voor Democratie (FVD), nadat die laatste zich kritisch had uitgelaten over de coronavaccins. “Tegen fascisme is nog geen prik uitgevonden. Helaas. Anders zou ik je dagelijks spuiten”, schreef Gündoğan.

Het was Tweede Kamerlid Thierry Baudet die de knuppel in het hoenderhok gooide. In een tweet noemde hij de coronavaccins “de slechtste vaccins ooit gemaakt”. “Noem mij één ander vaccin dat je 2/3x p.j. moet inspuiten omdat het anders niet ‘werkt’. En dan nog alle bijwerkingen! Voor een griepachtig virusje! STOP met de prikpropaganda en de belachelijke QR-codes!”

(Lees verder onder de tweet.)

Prik tegen fascisme

Voornoemde uitlatingen schoten bij Gündoğan echter in het verkeerde keelgat. “Tegen fascisme is nog geen prik uitgevonden. Helaas. Anders zou ik je dagelijks spuiten”, haalde ze uit. Daarop noemde Baudet de opmerking van Gündoğan “onparlementair en ongepast, bedreigend, agressief, geweld verheerlijkend en intimiderend”. De FVD-voorzitter liet ook weten dat hij “serieus overweegt” om aangifte te doen.

“Daarnaast slaat haar beschuldiging werkelijk helemaal nergens op”, vervolgde Baudet. “Wij strijden tegen de corona-repressie, de discriminatie en apartheid die nu – voor het eerst sinds einde WO2 – weer wordt ingevoerd. Vergelijking met WO2 dient dus om herhaling te VOORKOMEN; niet om voor herhaling te pleiten. Is dat nou echt zo moeilijk te begrijpen?”

(Lees verder onder de tweet.)

Excuses

Gündoğan heeft zich inmiddels geëxcuseerd voor haar tweet. “Door persoonlijke ervaringen komt de coronacrisis bij mij soms erg hard binnen”, schrijft het Tweede Kamerlid. “Gister was zo’n dag en ben ik te ver gegaan in een tweet. Het politieke debat wil ik voeren op basis van feiten en argumenten. Ik neem mijn woorden terug en bied mijn excuses aan.”

“Bij het terugnemen van mijn woorden hoort ook dat ik mijn tweet verwijder. Dat heb ik bij dezen gedaan”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Nederlands Kamerlid haalt uit naar Thierry Baudet: “Tegen fascisme is helaas nog geen prik uitgevonden””

  1. Case closed. In de emotie van het moment doet een mens nogal iets ondoordachts. Hopelijk kunnen de politiek correcten ook eens deze overweging maken, in plaats van zichzelf te bevredigen in hun hoogstaande moraliteit, die vooral wordt afgewenteld op Jan Modaal.

  2. Ons land telt momenteel zo’n 10 miljoen virologen, u bent er blijkbaar één van. En, moest hij ook maar enige aandacht voor u hebben, dan had Baudet u ongetwijfeld ook een achterlijke debiel gevonden, Liesbethje. Over andere zaken kan ik hem zeker niet altijd gelijk geven maar zijn mening mag hij geven, net zoals iedereen. Ook overjaarse Woke-wijven zoals u mogen (terecht) hun achterlijke mening ventileren.

  3. De Turkse zou beter de geschiedenis eens bekijken. Ze zijn vlug de massamoorden vergeten door het superras van Erdogan zijn voorgangers. Tot op heden door indoctrinatie verplicht te verzwijgen. Retour naar Erdoganistan aub. Daar kan je lekker op het veld gaan harken om te overleven. In plaats van hier in de westelijke Kristelijke sfeer van onze hard werkende voorouders te komen profiteren. Niet waar lief Liesje.

Plaats een reactie

Delen