Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V)

Uncategorized

Nog nooit zo weinig werkzoekenden in Vlaanderen: “Vacatures raken moeilijk ingevuld”

Wannes Neukermans

Eind oktober waren er in Vlaanderen 185.833 werkzoekenden zonder werk. “Dat is het laagste aantal ooit”, aldus Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (Cd&V). De vacatures in Vlaanderen raken daardoor steeds moeilijker ingevuld.

In vergelijking met oktober 2020 zijn er momenteel zo’n 32.000 werkloze werkzoekenden minder. Tegenover september is er een daling met maar liefst 7.000 werkzoekenden. De werkzoekendengraad is met 5,8 procent ook gezakt naar het laagste niveau ooit. Crevits vindt dat een goed signaal. Dat de vacatures intussen steeds moeilijker ingevuld raken dreigt wel een probleem te worden.

“Daarom stellen we alles in het werk om mensen op te leiden, kansen te geven op nieuwe uitdagingen en gaan we strikter toezien op mensen die een aanbod krijgen via VDAB, zo willen we de mismatch op de arbeidsmarkt aanpakken”, aldus de minister. Eind september sloten de Brusselse en Vlaamse regering al een akkoord om informatie uit te wisselen over werkzoekenden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Nog nooit zo weinig werkzoekenden in Vlaanderen: “Vacatures raken moeilijk ingevuld””

  1. Het zou wel eens tijd worden dat die vacatures in categorieën worden bekendgemaakt. Veel jobaanbiedingen zijn niet erg serieus. Het grote probleem blijft de loonkost en belasting op arbeid iets wat door de graaihaene van Vilvoorde destijds haast crimineel in gang is gezet. Geen enkele regering heeft dat ooit een halt toegeroepen. Het indexeren van de belastingsschalen zou al een begin zijn en het smerige cliquetsysteem van de Liberalen mag ook op de vuilhoop. Ondertussen proberen ze met “klimaatmaatregelen” nog meer belastingen af te troggelen. Groen doet het voor je poen.

  2. Kan Crevits ook eens op de proppen komen met cijfers over de afkomst van de werkzoekenden?!!In mijn gemeente zie ik de laatste tijd veel vrouwen met een nikab (doelloos) op straat slenteren.Hoeveel van die gespierde jonge mannen/kansparels die de sociale zekerheid gingen spijzen maken deel uit van de cijfers?

  3. Geef mensen van onder de 30 jaar (die dus nog niet teveel belastingen hebben betaald) die langer dan 5 jaar werkloos zijn voedsel-en huurcheques ipv geld. Laat ze zich vervolgens dagelijks aanmelden in een lokaal van de gemeente en zet ze daar 8 uur op een stoel. De vacatures zullen snel ingevuld geraken.

Plaats een reactie

Delen