BEIRUT, LEBANON - 2015: Men wait the begining of Ashura's procession organized by Hezbollah. Every year in Nabatieh, Hezbollah organizes a procession to mark the commemoration of Ashura

Exclusief voor abonnees

Opmars regionale mogendheden

Michaël Vandamme

In de internationale context die zich de laatste jaren heeft afgetekend, ontstond steeds meer ruimte voor regionale mogendheden om zich te profileren. Het creëert een internationale context die complexer en gefragmenteerd is. Maar tegelijkertijd ook uitdagender. En vooral boeiend. De VS mogen dan al het machtigste land zijn en (nog een poos) blijven, hun afgenomen ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Michaël Vandamme (°1974, Brussel) is medewerker aan de rubrieken Buitenland en Geopolitiek. Hij studeerde rechten, filosofie en internationale betrekkingen. Beroepshalve is hij redacteur en voormalig hoofdredacteur van een aantal vakbladen.

Delen