Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

“Orgie van geweld” in Rotterdam: protest tegen coronamaatregelen mondt uit in rellen

Anton Schelfaut

In de Nederlandse stad Rotterdam is een protest tegen de coronamaatregelen vrijdagavond uitgemond in zware rellen. Daarbij zijn zeker zeven mensen gewond geraakt. De politie heeft twintig relschoppers gearresteerd. Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak op een persconferentie van “een orgie van geweld”.

In het centrum van Rotterdam waren enkele honderden mensen samengekomen om te protesteren tegen het zogenaamde 2G-beleid, waarbij mensen alleen nog maar een coronatoegangsbewijs krijgen wanneer ze gevaccineerd of genezen zijn.

Tijdens de protestactie kwam het echter tot rellen tussen manifestanten en politie. Er werd vuurwerk afgestoken, agenten werden bekogeld en wagens werden in brand gestoken. De politie loste enkele schoten. Volgens een politiewoordvoerder zou het gaan om waarschuwingsschoten, al werd er ook gericht geschoten. “Wat er precies gebeurd is, dat gaan we onderzoeken”, zei de Rotterdamse hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over ““Orgie van geweld” in Rotterdam: protest tegen coronamaatregelen mondt uit in rellen”

  1. Er werd vermoedelijk gericht geschoten… , mensen, nu wordt het de hoogste tijd om terug te vechten. Hopelijk komen er wereldwijd nog grotere rellen, vechten voor onze vrijheid is de enigste oplossing. De macht aan het volk!

Plaats een reactie

Delen