Nadia Murad (Photonews)

Nadia Murad (Photonews)

Uncategorized

School annuleert evenement met voormalige seksslaaf van IS omdat het ‘islamofobie’ zou aanwakkeren

Carl Deconinck

Nadia Murad is een wereldberoemde mensenrechtenactiviste. Ze komt op voor de waardigheid van slachtoffers van mensenhandel en is een woordvoerster van de slachtoffers van de systematische toepassing van seksueel geweld door IS op vrouwen. Dat leverde haar een indrukwekkende lijst aan prijzen op. Onder meer de Nobelprijs, de Václav Havelprijs voor mensenrechten en de Sacharovprijs. De Toronto District School Board in Canada vindt haar echter te kritisch voor de islam en weigert haar komst.

Nadia Murad ging normaal gezien haar boek voorstellen in Ontario om te spreken over de gruwelijke zaken die ze in gevangenschap van IS moest ondergaan. In haar autobiografie beschrijft ze hoe ze als Jezidi gevangen werd door IS. Ze vertelt over haar gruwelijk lot als seksslaaf, waarbij ze door minstens 13 IS-strijders werd misbruikt. Het is dat boek dat leidde tot de Nobelprijs voor de Vrede in 2018. Murad geldt als een stem voor slachtoffers van genocide en seksueel geweld.

Die stem beschrijft echter een realiteit die de islam in een slecht daglicht zou zetten volgens de Toronto District School Board, die de voorstelling annuleerde. De hoofdinspecteur van de school, Helen Fisher, stuurde na die annulering een kopie van het handvest van de raad door, met betrekking tot de selectie van billijk, cultureel relevant en geschikt leesmateriaal. De organisator van de boekenvoorstelling is een boekenclub voor jonge meisjes tussen de 13 en 18 jaar, vooral uit gezinnen met een laag inkomen. Die reageert geschokt op de beschuldiging van islamofobie. Tanya Lee, de verantwoordelijke van de boekenclub, zegt dat het gaat over de Islamitische Staat, die wereldwijd gekend is als terroristische organisatie en niets te maken heeft met gewone moslims. Ze wijst er op dat de school dat verschil toch wel zou moeten kennen.

De school reageert sindsdien via een woordvoerder, Ryan Bird. Die zegt dat er een misverstand zou spelen. Nu zou de school werken aan een protocol rond dergelijke evenementen, waardoor men even geen externe sprekers meer aanvaardt.

Het is niet de eerste keer dat Canadese scholen in het nieuws komen met woke standpunten. In september nog kwamen ze in de belangstelling met de beslissing om 5.000 boeken en strips te verbranden omdat ze “negatieve stereotypes” zouden verspreiden. Onder meer Asterix en Kuifje werden geviseerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “School annuleert evenement met voormalige seksslaaf van IS omdat het ‘islamofobie’ zou aanwakkeren”

  1. Volkomen begrijpelijk, dat standpunt van die school. Het is toch evident dat die IS-strijders niet uit vrije wil die vrouwen misbruikten, maar dat dat het volg was van het kolonialisme en het systemisch racisme van oude witte mannen ? We zouden ons beter schamen voor onze wandaden ! Liesbet, wat denk jij ?

  2. 1. “Niets te maken met gewone moslims”? Ah nee? In de koran staat er letterlijk dat een man 4 vrouwen mag hebben en zoveel seksslavinnen als hij kan onderhouden. Wat dat ‘onderhouden’ dan is wordt niet gespecifieerd. “Niet creperen” is blijkbaar al genoeg.
    2. Waarom is er vanuit de moslimwereld niet krachtig gereageerd? Het is het westen dat tussengekomen is, moslims lieten het gebeuren.

  3. Van cancel culture gesproken: de misdaden door moslims gepleegd systematisch verzwijgen.
    Een beetje kritiek op de islam kan gewoonweg niet en wordt weggezet als islamofoob.
    Goe bezig mannen.
    Ik begin een beetje last te krijgen van racistische, seksistische heterofobe christianofobie.
    Kan ik daarmee bij Unia terecht?

  4. Deze PoCo-struisvogel politiek geldt ook bij ons wanneer Linksologen en PoCo-gazettenpraat schrijvelaars het eufemisme “jongeren” (ge weet wel !) bezigen om te vermijden te moeten vermelden uit welk bevolkingssegment criminele jeugddelinquenten vaak afkomstig zijn. Indien men weigert het probleem te herkennen, te localiseren en te erkennen, kan er ook uiteraard niet gepast aan geremedieerd worden. Maar dat zal PoCo-geïndoctrineerden (halal) worst wezen, want vermeend “racisme” of dito “discriminatie”, zijn immers, zeker politiek-correct beschouwd, beduidend veel erger dan…. pedofiele lustmoord, seriemoord of massamoord.

  5. WOKE is lafheid in de overtreffende trap. Je leest het hier regelmatig van Vlaamse Woke-wijven als Liesbethje en Erikaatje. Een fenomenale angst om moslims tegen het hoofd te stoten. De waarheid heeft volgens hen geen rechten meer en is ondergeschikt aan hun achterlijke ideologie van de angst.

  6. Verbaast me niks van die Canadese farizeeërs. Hebben krek hetzelfde gedaan met Eskimo kinderen. Honderdduizenden kinderen van hun moeders afgepakt, zeg maar legaal ontvoerd om in hun kotsscholen (geen schrijffout) zogezegd op te voeden volgens de ‘juiste’ godsdienst, maar in de praktijk aan sadistische nonnen en pedofiele priesters gegeven. Geregeld vinden ze in de tuinen van die kotsscholen en kloosters nog massagraven van vermoorde en mishandelde Inuit kinderen.
    Ook niet verwonderd omdat hun ‘schone’ premier (Trudeau) van hetzelfde schijnheilige appelblauwzeegroene slag is als onze El Somers en EL Rutten. Betaalde pionnen en spionnen van Soros.

Plaats een reactie

Delen