Antwerpen: actievoerders die verkeer blokkeerden aangehouden | PAL X

Het vijftal werd bestuurlijk aangehouden. Bron: Twitter politie Antwerpen

Binnenland politiek

Testbeleid na hoogrisicocontact versoepeld voor gevaccineerden

Simon Segers

Wie gevaccineerd is zal zich nog slechts éénmaal moeten laten testen op het coronavirus na een hoogrisicocontact. Dat zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan VTM Nieuws.

Tot nu toe moest iedereen, gevaccineerd of niet, na een hoogrisicocontact zich laten testen op dag één en dag zeven. De Vlaamse regering wil de druk op huisartsen verlichten door de tweede test op dag zeven voor gevaccineerde patiënten niet langer te verplichten. “Er verandert in feite niets aan de regels”, aldus minister Beke.

De vraag is of deze beslissing geen risico’s inhoudt, aangezien een besmetting ook later kan worden opgemerkt. “Vandaar dat we de mensen vragen om voorzichtig te zijn, volg de regels, doe aan telewerk en dat soort zaken. We stellen vast dat het virus hevig circuleert en dat voor iedereen voorzichtigheid geboden is”, besloot Beke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Testbeleid na hoogrisicocontact versoepeld voor gevaccineerden”

  1. Ik begrijp echt niet wat ze hiermee willen bereiken. Maar het lijkt erop dat alles wordt gedaan om de gevaccineerden gunstig gezind te houden. De CST werkt niet! Toch wordt deze behouden! Nu verschil in testen ondanks dat er een mogelijke besmetting is! Terwijl iedereen weet, de cijfers liegen toch niet… dat de gevaccineerden evengoed en evenveel virus kunnen verspreiden dan niet gevaccineerden! En hier gaat het toch om… het aantal besmettingen naar beneden krijgen?

Plaats een reactie

Delen