Conner Rousseau stapte op omdat het echt niet anders kon

Conner Rousseau. Photonews

Binnenland politiek

Vandenbroucke hekelt verzet tegen mondmasker bij kinderen

Anton Schelfaut

In een interview met Het Laatste Nieuws hekelt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) het verzet tegen het mondmasker bij kinderen. “De argumenten tegen maskers voor kinderen raken kant noch wal”, aldus de minister.

Voor Vandenbroucke hoort het verzet tegen het mondmasker bij kinderen “tot de meest kromme redeneringen die ik ooit heb gehoord”. “Als een kind een masker draagt, dan is het na contact met een besmet kind een laagrisicocontact. Als het geen masker draagt, is het een hoogrisicocontact. Dan moet je getest worden en in quarantaine gaan”, legt Vandenbroucke uit. “Beseft men dat? Hebben we liever dat kinderen voortdurend in quarantaine gaan of dat scholen sluiten? Wil men daar eens over nadenken? Ik begrijp deze discussie eerlijk gezegd niet. In Frankrijk is het masker verplicht vanaf 6 jaar. Het gaat daar met de epidemie beter dan hier. De argumenten tegen maskers voor kinderen raken kant noch wal.”

Verder benadrukt de minister dat er wel degelijk ruimte is voor emotie. “Maar het resultaat is dat het beleid in scholen te los is en dat we te veel toegeven aan die onmiddellijke emotie gebaseerd op kromme argumenten. Het gevolg is chaos. Daarnaast is ventilatie zo evident. CO2-meters zijn toch zo evident. En zo goedkoop. En zo nuttig voor de kinderen!”

Discriminatie

Volgens vicepremier Petra De Sutter (Groen) leidt het 2G-beleid in het uitgaansleven tot discriminatie, maar daar is Vandenbroucke het niet mee eens. Hij noemt de reactie van de groenen “onbegrijpelijk”. “Je moet een rijbewijs hebben om met de auto te rijden. Is dat discriminatie? Nee. Als piloot moet je aan bepaalde medische eisen beantwoorden. Is dat discriminatie? Nee. Er zijn zo veel omstandigheden waarin we zeggen: ‘als je dit risico wil nemen, voor jezelf en voor anderen, dan zijn er bepaalde voorwaarden’.”

Vandenbroucke is naar eigen zeggen ongerust over de vele spanningen in de maatschappij. “En wat zorgt voor die spanning? Laat ons eerlijk zijn: gevaccineerden zijn boos op niet-gevaccineerden. Dat is begrijpelijk”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Vandenbroucke hekelt verzet tegen mondmasker bij kinderen”

  1. Niet gevaccineerden zijn kwaad op overheid, maar steeds meer gevaccineerden hebben door dat ze hun laten bedotten hebben en door de leugens, bedrog en manipulatie van de overheid staat deze aan dezelfde kant.

    Handig toch hoe hij het falen van het beleid, steeds weer afschuift op de niet gevaccineerden! De tweedracht onder de bevolking word BEWUST gevoed, zodat de echte criminelen in kostuum buiten schot blijven!!!

  2. Ik had het voorspeld (na zijn doorgangen op pensioen en onderwijs) , Frank laat niet anders dan rommel en puin achter. 1. Ze gaan nu onderzoeken of verplichte vaccinatie wel kan juridisch, hebben ze daar geen jaar de tijd voor gehad ? 2. zieken kunnen gestraft worden, als ze niet meewerken voor 2,5% maar dat pas gaat in in 2023 3. Conner is voor verplichte vaccinatie maar Frank heeft natuurlijk zijn eigen ideeën 4. Frank weigert elk interview met gasten of media , die het hem moeilijk kunnen maken. Ook in dit dossier ruim onvoldoende, Frank zal je nooit iets horen zeggen over migratie, budget of verhouding Vl/Wallo+Brux.

  3. 55% der Vlamingen heeft niet voor DeCrooPorno en de vivaldi-vaudeville gekozen,
    89% van de Vlamingen hebben niet voor Connaar Kaviaar en zijn kornuiten gekozen,
    Erger nog, 100% heeft niet voor Frank Fraudeur gekozen.
    Franky had GEEN ENKELE STEM.
    En nu wil dit verbrand Alfamanneke het leven van de Vlaming bepalen…
    Zelfs zijn eigen vakbende volgt zijn visie niet.

    Blijf van onze levenswijze.
    Blijf van onze kinderen.

    Weet je wat, blijf thuis en stuur wat selfies zoals je mateke.

  4. Onbegrijpelijk hoe beleidsmensen elkaars geloofwaardigheid en effecten van maatregelen ondermijnen;
    De Sutter en dat meisje vd kinderrechten zingen vals.

    Onbegrijpelijk hoe stakende agenten hun eigen autoriteit ondermijnen.

    Onbegrijpelijk hoe Decroo verwijst naar het buitenland en daags nadien de Oostenrijkse beslissing moet slikken. Verplichte vaccinaties, zoniet een boete. Een dergelijke reflex is de politiek toch niet vreemd?

  5. Nogmaals , deze dictator verdient het niet om nog in de media te komen. Wanneer wordt deze gek eens gestopt met zen dictatoriale trekken. De dag dat hij terechtgesteld wordt zou de mooiste dag ooit zijn, samen met de rest van dat haatzaaiend clubke.

  6. Ik denk dat u best eens voor een spiegel gaat staan, uw hand boven uw hoofd legt en ziet wie er onder staat . Bent u zo tegendraads of doet u maar alsof ? Uw reacties zijn neerbuigend en uit de hoogte en zeggen uiteindelijk niets.

  7. Hahahaha, grapjas Vandenbroucke, …. u zelf heeft waarschijnlijk het mondkapje /mondmaker al veel te lang opgehad, waarbij alle TV-kijkers, steeds als u in beeld verschijnt, getuige zijn van een derhalve zéér slecht gebit, bruine tanden en dergelijke. Of zal de tandarts bij honderdduizenden straks de lachende derde zijn?

  8. Waarom altijd naar Frankrijk kijken? In Zweden is er geen enkele keer een lockdown geweest, zijn de scholen altijd open gebleven en is het leven er redelijk normaal zijn gang blijven gaan. Ze zitten in de middenmoot van Europa en scoren beter dan België qua doden.
    Maar hier zijn ze blij met de zogezegde vierde golf, en zetten ze liever de mensen tegen elkaar op om het non beleid van hun incompetente regeringsploeg te verstoppen.

Plaats een reactie

Delen