Bouchez: "Mij kan het echt niks schelen wat Conner Rousseau van mij of mijn ideeën vindt"

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Photo News

Binnenland politiek

Vandenbroucke roept op tot boycot van horecazaken die coronapas niet ernstig nemen

Anton Schelfaut

In De ochtend op Radio 1 pleit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voor een boycot van horecazaken die de nieuwe coronaregels niet nauwgezet volgen. “Als ik in een café kom waar het Covid Safe Ticket niet ernstig genomen wordt, ga ik terug buiten”, aldus Vandenbroucke.

Volgens minister Vandenbroucke is het niet uitgesloten dat er nog strengere maatregelen zullen volgen. “We zullen echte lockdownmaatregelen kunnen vermijden als we deze maatregelen onverkort overal toepassen en in ons persoonlijke leven supervoorzichtig zijn”, benadrukt hij. “Strengere maatregelen kan ik niet uitsluiten, dat hangt af van hoe de epidemie zich verder ontwikkelt. We hebben nu 17.000 à 18.000 besmettingen per dag, dat is een explosie. Ik vrees dat die trein niet zomaar stopt.”

In die optiek wil Vandenbroucke meer inzetten op handhaving. “Ik vind dat de burgemeesters hun politie ook op pad moeten sturen om te controleren. Als ik in een café kom waar de coronapas niet ernstig is, ga ik opnieuw buiten.”

“Absoluut”, luidt het antwoord van de minister op de vraag of mensen die zaken dan zouden moeten boycotten. “Het gaat over veiligheid. Uw gezondheid is ook mijn verantwoordelijkheid. Uw welzijn is ook mijn verantwoordelijkheid. En mijn gezondheid is ook uw verantwoordelijkheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Vandenbroucke roept op tot boycot van horecazaken die coronapas niet ernstig nemen”

  1. Deze gast is helemaal van het padje af. Deze machtsgeile pipo is een *bedreiging voor voor alle ondernemers, en een groot deel van de burgers in dit land. Een dictator “waardig”. *niet voor wie het eens is met hem uiteraard, alhoewel.

  2. Blijkbaar weer en nep argument om een lockdown daadwerkelijk kunnen in te voeren. MVR liet er deze morgen op Twitter ook geen twijfel over bestaan . “Laten we elkaar goed begrijpen: indien mensen blijven zoeken naar achterpootjes en excuses, of de boel belazeren door coronapassen te vervalsen of door te geven, of door de coronapas niet te controleren, of door te hoge CO2-levels te negeren, dan rest er slechts nog 1 optie: lockdown.” Om maar te zeggen, ze zijn de boel al aan het gelijkstemmen. (LETTERLIJK CITAAT) ;-(

  3. Hoor onzen dolf hier bezig. Ik zou is willen dat hij in een gewoon volkscafé binnengaat. Volgens mijn gedacht komt hij niet ongeschonden buiten, en terecht. Die rotzak moet aangeklaagd worden voor oproep van haat zaaien. De mensen opzetten om te boycotten, in zijn functie,is volgens mij strafbaar. God, wat zou ik willen dat dit schepsel zijn afrekening gepresenteerd krijgt.

  4. Dit is niet te geloven. Een ( communistische) minister die oproept private ondernemingen te boycotten die zijn absurde regeltjes niet willen controleren. Als 93 % van de bevolking gevaccineerd is, dan is de kans wel heel groot dat alle bezoekers gevaccineerd zijn. Waarom zou men dan controleren ? Men blijft hier hangen aan het belang van een Covidpas alhoewel nu blijkt dat die absoluut niets zegt naar mogelijke besmetting toe. Ik zou wel eens graag willen weten wat het verschil is tussen een besmette gevaccineerde en een besmette niet- gevaccineerde .

  5. Uw laatste vraag is gemakkelijk te beantwoorden, statistisch bewezen trouwens: de niet-gevaccineerde besmette heeft 8 x meer kans in het intensief te verzeilen dan de gevaccineerde besmette. En dan hebben we het nog niet over de dode slachtoffers…

  6. Slechts 1 persoon binnen Vooruit heeft binnenpretjes: Caroline Gennez. Die heeft Frank buitengewerkt als voorzitster SPa wegens onwerkbaar en naar UK gezonden om nog meer te proffen.

  7. Laten we de stelling eens omkeren: als ik ergens kom waar men die pas wel ernstig neemt dan ga ik daar terug buiten.
    Het irritante daaraan is dat die ondernemers dat doen omdat hen een gigantische boete boven het hoofd hangt. ’t Is een boete of failliet door gebrek aan bezoekers. …En de machtsgeile corrupte socialist Vandenbroucke die vindt beide opties gewoon goed.

  8. En vergelijk die niet gevaccineerde eens met iemand die 6 maanden gelefen j&j of Astra Zenica kreeg toegediend… 15% effectief nog. Wie is er besmettelijk en gevoelig voor hospitalisatie? Iemand die een paar keer per maand getest wordt of iemand die zich met zijn Covid Privilège Pas overal in het Rijk der Vrijheid waant?

Plaats een reactie

Delen