Het "genderkoekpersoontje" dat gebruikt werd tijdens de sessies - Afbeelding: genderbread.org

Het "genderkoekpersoontje" dat gebruikt werd tijdens de sessies - Afbeelding: genderbread.org

Cultuuroorlog

Britse overheidsmedewerkers onderworpen aan speciale “gendertraining” op basis van “genderkoekpersoon”

Niels Geerinck

Britse ambtenaren krijgen vanaf nu “gendertraining” om te leren dat “gender niet binair” is. De sessie werden georganiseerd door het Civil Service Race Forum. Heel wat academici vinden het echter “onwetenschappelijke onzin” en reageren vol ongeloof dat hiervoor belastinggeld wordt gebruikt.

Het waren journalisten van de Britse krant The Telegraph die een online sessie van de inclusiviteitsworkshop, samen met 180 andere ambtenaren bijwoonden en zo de ontwikkelingen openbaarden. In de sessie werden ze “onderwezen” in het genderspectrum aan de hand van een speciaal “genderkoekmannetje/persoon”. De workshops maken deel uit van een interministerieel netwerk dat ook al bij het Brits ministerie van Binnenlandse Zaken een ingang vond.

De organisatoren zeggen dat ze willen dat ambtenaren leren om “gepaste taal, namen en voornaamwoorden te gebruiken” en “ongepast taalgebruik of gedrag aanvechten”. Bij het figuurtje staat te lezen; “Gender is een van die dingen waarvan iedereen denkt dat ze het begrijpen, maar dat doen mensen niet. Het is niet of/of. In veel gevallen is het beide/en. Een beetje van dit, een vleugje van dat.” Tevens duidt het diagram op het verschil tussen “de genderidentiteit” hoe iemand zich voelt en zijn geslacht ervaart en “het geslacht” dat volgens de tekening een ‘continuüm’ is van mannelijk, vrouwelijk en alles daartussen.

“Buitengewoon ongezien”

De voorzitster van LGB Alliance, een LGBTQ-organisatie die zelf de verregaande ideologische gevolgen aan de kaak stelt, reageert scherp. “Het is buitengewoon ongezien dat het ambtenarenapparaat relaties blijft smeden met lobbygroepen die zich voordoen als trainingsaanbieders om agressief ideologische en onwetenschappelijke onzin te promoten”, aldus Bev Jackson.

Volgens Jackson moet de Britse overheid alle uitgaven richting zulke onwetenschappelijke organisaties stoppen. “De regering moet stoppen met het doorsluizen van belastinggeld naar deze organisaties. LGB Alliance roept op tot een dringend moratorium op alle overheidsuitgaven voor inclusiviteitstraining door externe organisaties”, zo voegde ze toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Britse overheidsmedewerkers onderworpen aan speciale “gendertraining” op basis van “genderkoekpersoon””

Plaats een reactie

Delen