Antwerp province governor Cathy Berx pictured during a press conference to present an anonymous hotline to report drug-related crime, Wednesday 15 December 2021 in Antwerp. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

Uncategorized

Cathy Berx bezorgd over Nederlanders tijdens oudejaarsnacht

Wannes Neukermans

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx verwacht, net zoals de afgelopen dagen, opnieuw veel Nederlandse toeristen op oudejaarsnacht. “Wie vuurwerk afsteekt in Antwerpen, riskeert een boete van 350 euro”, waarschuwt de CD&V-politica. Dat schrijft De Standaard.

Ook Cathy Berx ziet het aantal ­dagelijkse besmettingen opnieuw stijgen, al vertonen de weekgemiddeldes nog een daling. “Intussen krijgen we van sommige Antwerpse gemeenten de eerste meldingen dat de incidentie stijgt.” Dat baart haar zorgen, mede omdat ze op oudejaarsnacht veel Nederlanders verwacht en er de afgelopen dagen veel vuurwerk is verkocht. “Wie vuurwerk afsteekt in de stad Antwerpen, riskeert een boete van 350 euro. Dat heb ik via ons Nationaal Crisiscentrum ook laten communiceren door de ­Nederlandse media. Ongevallen met vuurwerk kunnen onze en de Nederlandse drukbezette ziekenhuizen nu wel missen. Dat geldt ook voor intoxicaties door drank of drugs. We zullen die nacht stand-by zijn voor crisisoverleg.”

Maar ook de start van de koopjesperiode op 3 januari zou te druk worden volgens Berx. “Te druk in tijden van een pandemie.” Ze had Nederland liever voor een ‘Portugese aanpak’ zien kiezen. “Geen lockdown voor de eindejaarsfeesten. Wel gerichte voorzorgsmaatregelen, een verbod op evenementen en goede aanbevelingen, gevolgd door een week lockdown na de feesten als een soort collectieve quarantaine om met een schone lei het tweede ­semester te starten. Dat zou helder geweest zijn en een groot draagvlak gehad hebben. Bovendien krijg je dan geen verschuivings­effecten. Nu blijft het spannend tot 14 januari, het einde van de Nederlandse lockdown.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Cathy Berx bezorgd over Nederlanders tijdens oudejaarsnacht”

  1. Nou Kees, Koos, Jaap, Joop, Truus, Toos en Miep , nou benne jullie wel helemaal besodemieterd zo zonder dat “patatje oorlog” of “patatje kapsalon” als Hollands nationaal voeder, hier in Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen