Elon Musk. Foto Shutterstock

Elon Musk. Foto Shutterstock

Uncategorized

Elon Musk: “In de kern is woke alleen maar haat”

Wijnand Meeus

In een interview met The Babylon Bee hekelt Tesla en SpaceX-eigenaar Elon Musk de wokecultuur. “In de kern is woke enkel maar verdeeldheid, uitsluiting en haat”, klinkt het. Hij vindt dat links de humor wil kapitaliseren en daarin enkel nog propaganda van wil maken waarin men steeds een ‘morele boodschap’ in wil overbrengen. Hij uit zo bijvoorbeeld zijn kritiek op het programma ‘Saterday Night Live’ en satirische nieuwssite ‘The Onion’.

“Vroeger was ‘The Union’ veel gematigder”, zei Musk. “Maar nu lijkt het alsof ze zijn besmet met het ‘Woke-virus’.” Vrijwel dezelfde kritiek gaf hij op SNL, een Amerikaanse show die hij in mei nog als gast mocht presenteren. Zijn aanwezigheid kreeg toen veel negatieve reacties van verschillende vaste castleden die publiek bezwaar toonden tegen zijn aanwezigheid. “Vrijwel alle SNL-afleveringen zijn een soort morele lezing geworden over waarom we slechte mensen zijn in plaats dat er nog komedie wordt gebracht.”

“Wokeness wil humor in feite illegaal maken”, gaat Musk verder. “Willen we een humorloze samenleving die in wezen bol staat van veroordeling en haat? In wezen is woke zijn verdeeldheid, uitsluiting en haat zaaien, het geeft in feite gemene mensen een schild om gemeen en wreed te zijn, gepantserd in valse deugd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

13 gedachten over “Elon Musk: “In de kern is woke alleen maar haat””

  1. Woke verdeelt de maatschappij in slachtoffers en daders, en dit op basis van kenmerken die je niet kan kiezen (ras, geslacht, afkomst). Het is een oppervlakkige en destructieve ideologie die perfect past bij deze tijdsgeest. Het is het spiegelbeeld van het racisme en seksisme dat het beweert te bestrijden. Het is de Taliban van het Westen.

  2. Woke lacht niet, maar grijnst.

    Woke kent geen humor, alleen verbittering.

    Woke kent geen liefde, alleen haat.

    Woke argumenteert niet, maar veroordeelt.

    Woke vergeet en vergeeft nooit.

  3. Een waarheid als een koe. En goed dat mensen van zijn status eindelijk op de woke waanzin beginnen reageren. Het wordt tijd dat deze valse deugdinquisitie eens aangepakt wordt.

  4. Inderdaad “haat” voor alles wat “norm-aal” ,volgens de “norm” is . Die “norm” wordt in een Democratie door de verguisde “Zwijgende Meerderheid” bepaald en in PoCo-Loge Dictatuur, zoals de onze door om het even welke “Krijsende Minderheid”, die zich in een fictieve, imaginaire slachtoffer rol wentelt om zo het laken naar zich toe te trekken. Protest daartegen wordt politiek-correct gestigmatiseerd met één of ander woke etiket vaak zonder juridische draagkracht ; “racist” , “discriminator”, “nazist”, “fascist”, waarbij de twee laatste verwijten door elkaar worden geklutst bij gebrek aan enigerlei historische kennis.

Plaats een reactie

Delen